24 Mayıs 2009 Pazar

Basket Tamam Sıra Futbolda

Beşiktaş Cola Turka ile Galatasaray Cafe Crown takımları Beko Basketbol Ligi playoff çeyrek finalinde rakip olmuşlardı. Serinin ilk maçı Ayhan Şahenk'te oynanmış ve Galatasaray ezeli rakibini 84-74 ile geçmişti. İkinci maç yine Ayhan Şahenk'te oynandı ve sonuç bu defa 80-66'ydı. Galatasaray tam yarı finalin kapısını araladı derken Akatlar'da Beşiktaş'tan 42 sayı fark yiyerek serinin 3. maçında 113-71 mağlup oldu. Seride durum 2-1'e gelmişti. Akatlar'da oynanan serinin 4. maçında ise 2 defa uzatmaya giden maçtan galip ayrılan taraf Galatasaray oldu. Seri 3-1'e gelirken Galatasaray adını yarı finale Efes Pilsen'in rakibi olarak yazdırıyordu.

Maçın en dikkat çekici yönü Galatasaray'ın Hosley olmadanda kazanabiliyor olmasıydı şüphesiz. Tolliver yama gibi geldi gerçekten. Hosley'den açılan boşluğu inanılmaz başarılı kapatıyor. Çok iyi bir şutör olduğunu zaten kimse tartışmaz. Maçın normal süresi 83-83 eşitlikle sona erdi. İlk uzatma bölümünün sonunda skorbordda gördüğümüz sonuç ise 98-98'di bu sonuç maçın 2. defa uzatmaya gitmesi gerektiğini söylüyordu. İkinci uzatma bölümünde Beşiktaş'ta yorgunluğunda belirmeye başlamasıyla daha üstün bir oyun ortaya koyan sarı kırmızılılar maçın ve çeyrek finalin son sözünü söylediler.

Şimdi rakip ligi liderlikle kapatan Efes Pilsen. Sezon içinde oynanan 2 maçıda kazanan Efes seriye 1-0 önde başlayacak. Galatasaray'ın ihtiyacı olan tek şey daha konsantre olmuş bir savunma kurgusu. Final zor ama imkansız değil. Tek yapılması gereken daha dikkatli ve daha konsantre olmak. Yarı final serisinin ilk maçı çarşamba akşamı oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir