31 Mayıs 2009 Pazar

Bir Yaralı Aslandır "O" Şimdi

Bülent Korkmaz.. Hepimizin gönlünde Büyük Kaptan olarak yer etmiş isim. Futbolculuğu zamanındaki hırsı, Galatasaray sevdası, 20 yıl profesyonel olarak sarı kırmızı formayı terletmesi bunun en büyük sebeplerinden. Bülent Korkmaz Galatasaray'dan jübilesi bile yapılmadan ayrıldıktan sonra Kayseri Erciyes teknik direktörüyken "Bir gün yollarımız kesişecek" demişti. Kader, birazda şartlar Bülent Kaptanı yok Bülent Hoca'yı haklı çıkardı ve yollar kesişti yeniden.

Tamda Uefa Kupası maçından önce geldi yuvaya. Ve daha ilk maçında Bordeaux'yu 4-3 yenerek bir üst tura çıkma başarısını elde etti. Zaten biz Kaptan'ın başarılı olacağından emindik. Sonra Konyaspor ve Bursaspor maçlarını kazandı, Hamburg ve Trabzonspor ile berabere kaldı. Sıra Uefa'da Galatasaray'ı çeyrek finale çıkaracak 2. Hamburg maçına geldi. 2-0 önde geçmişti Galatasaray. Herşey yolundaydı. Fakat bir kaç dakika içinde yenen üç gol sadece Uefa'nın dışına itmekle kalmamış aynı zamanda sonun başlangıcı olmuştu. Galatasaray önce Eskişehir'e yenildi sonra Gaziantep'i yenerek biraz nefes aldı, fakat Fenerbahçe maçının beraberlikle bitmesinin ardından gelen puan kayıpları Bülent Korkmaz'ın koltuğunu sarsmaya başladı. En çok destek olanlar bile yavaş yavaş desteklerini çekiyorlardı. Aslında bunun sebeplerinin başında herkesin söylediği cümle "Baros çıkarda Hasan Şaş girer mi oyuna" oluyordu. Oturduğunuz yerden ahkâm kesmek kolaydır tabi. Bülent Korkmaz Galatasaray taraftarının "Cesur Yürek" ismini taktığı kişiydi. Ondan başka kim virane bir takımı alır ve arkasında durarak "Galatasaray Türkiye'nin en iyi kadrosuna sahip" diyebilme cesaretini gösterebilirdi ki?

Bütün bu olayların ardından gelinen son nokta dün akşamki Sivasspor maçının ardından Kaptan'ın istifasını verdiğini söylemesi oldu. ''Böyle olması gerekirdi. Şartlar, durum ne olursa olsun, ne olumsuzluklar olursa olsun bu görevi kabul ettim. Bülent Korkmaz'ı Bülent Korkmaz yapan Galatasaray Kulübü'dür. Göreve geldikten kısa bir süre sonra başkanımıza açık tarihli istifa mektubu verdim. Galatasaraylıya yakışan şekilde davrandım. Böyle de olması gerekirdi. Bunu yürürlüğe koyup koymamaları başkan ve yönetim kurulunun kararıdır. Galatasaray'ın menfaati ne olursa onu yaparım, kalmam gerekirse kalırım, gitmem gerekirse giderim'' diyerek açıkladı istifasını.

Şimdi top yönetimde. Pazartesi 14:00'da Yiğit Başkan (Şardan) bir basın toplantısı düzenleyecekmiş. Kuvvetle muhtemel teknik direktör konusu olacak. Eğer kendi kurmadığı kadro ile Bülent Korkmaz bu sezondan sorumlu tutulup günah keçisi ilan edilirse ve gönderilirse yönetim hem çok büyük ayıp etmiş olacak hemde görevde kaldığı 2 senede değiştirdiği 4. teknik direktör ile belkide Galatasaray tarihine adını yazdıracak. Ama benim içimden bir ses (polyanna tarafım) Adnan Polat'ın Bülent'i bırakmıyoruz gibi bir cümle kurması. Hep aynı örneği verdim yine veriyorum vermeyede devam edeceğim. Genç denmedi, tecrübesiz denmedi Josep Guardiola'nın arkasında duruldu. Gördük sonucunu aldı takımı Şampiyonlar Ligi şampiyonu yaptı. Bülent Korkmaz'ın Galatasaray'ı tam kapasite ile çalıştığı takdirde her takımı yenebilecek güçtedir. Gözler Adnan Polat'ta. Ya Adnan Polat olarak devam edecek ya da Büyük Başkan Adnan Polat olarak.

1 yorum:

  1. bir aslan gider yerine yenisi gelir işte galatasaray böyle bir takım http://www.sontransferler.com/nordin-amrabat-sov-basladi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir