21 Mayıs 2009 Perşembe

Cleveland Sarsıldı

Dün gece maçın ilk yarısını izleyenler Cleveland'ın işi bitirdiğini ve inanılmaz fark yapacağını tahmin etmiştir. Mesela ben maçın tadı kaçtı diye düşündüm ve maçı izlememeye karar vermiştim. Ama LeBron sazı eline alıp şov yaptığı için dur şu maçı bitireyim dedim. İyikide demişim Orlando öyle bir geri dönüş yaptıki inanılmaz bir maç izledik. Son saniyesine kadar heyecan doruktaydı. Bu maçtanda anlaşılacağa üzere bizleri muhteşem bir seri bekliyor. Cavs buralara belki kolay sayılabilecek rakipleri en az 10'ar sayı fark yaparak ve süpürerek yendi ama Orlando dişine göre rakip oldu biraz. Pota altında D.Howard'ı durduramadılar bugün. Hidayet o kadar verimli oynadıki D.Howard'ı muhteşem besledi ve son periyotta da yine Hedo ipleri eline aldı. R.Lewis ayrıca son hücumlarda kritik bütün şutları sayıya çevirdi. Herkesin ilk yarı 15 sayı fark olunca bittiğini düşündüğü maçı Orlando yavaş yavaş eriterek kazanmayı bildi.

Cleveland maça müthiş hücum verimliliği ile başladı. LeBron'u durdurmaya odaklanan Orlando biraz risk aldı ve faturasını az daha kötü ödüyordu. LeBron yanındaki arkadaşlarını beslemeyi bildi sonra ipleri ele aldı ve farkı açtı. İkinci yarı bütün takım LeBron'un eline bakıncada Cavs'da düşüş başladı. Varejao dışında LeBron'a pek destek olan oyuncu göremedik. 49 sayı, 6 ribaund, 8 asist ve 3 blokla LeBron bizlere inanılmaz basketbol sundu. D.Howard 30 sayı 13 ribaund, R.Lewis 22 sayı 7 ribaund, Hidayet ise 15 sayı, 14 asist ile oynadı.

Şimdi saha avantajını Orlando ele almış gibi gözüksede Cavs vitesi biraz daha ileriye atacak. Bu maçı telafi etmek isteyeceklerdir bu yüzden serinin ikinci maçı daha da heyecanlı olacak. Orlando Boston serisindeki gibi bazı maçlara fazla asılmazsa işleri kötü. Her maç LeBron'u yavaşlatmak zorundalar bunu başarırlarsada etrafındaki pas kanallarını engellemek zorundalar. Cavs ise D.Howard'a çare bulmalı. Ilgauskas yavaş kalıyor onun karşısında. 

Maçın başında D.Howard'ın potayı kırmasından, LeBron'un smaçlarına, son saniyeye kadar mücadeleye ve son bir dakika içindeki karşılıklı basketlere kadar inanılmaz bir maçtı. Bu seriyi kaçıran çok şey kaçırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir