21 Mayıs 2009 Perşembe

Lucescu'ya Resmi Teklif Yapıldı

UEFA Finali dolayısıyla İstanbul'da bulunan Lucescu'ya Galatasaray tarafından resmi teklif yapıldığı söylendi. Bugün birçok haber ajansında bu haber geçtiğinden kaynağı çok sağlam deniliyor. Sarı-kırmızılı yönetici Yiğit Şardan, Shakhtar Donetsk’in teknik direktörü Mircea Lucescu ile bu sabah özel bir görüşme yaptı ve resmi transfer teklifinde bulunduğu öğrenildi.. Görüşmeler'in şu an itibariyle sürdüğü belirtildi. Lucescu ile Yiğit Şardan Mehmet Cansun döneminden birlikte çalıştığı için görüştüler. Bakalım Lucescu Galatasaray'a geri dönecek mi.

Shakhtar'da Lucescu en üst noktaya ulaştı. Shakhtar'da bu başarının üstüne daha fazla birşey yapamaz. Ben Shakhtar'dan birçok futbolcununda Avrupa'da birçok kulübe transfer olacağını düşünüyorum. Buda düşüş trendine girmesine sebep olacaktır. Bundan sonra Avrupa Kupalarında bir noktaya gelebilirler, Ukrayna'da şampiyon olabilirler. Tabi Lucescu açısından durum rutinleşecek. Luce misyonunu doldurduğu için kariyerinde değişiklik aramak isteyecektir. Galatasaray'a gelir mi bilmem ama Shakhtar'dan ayrılacağını düşünüyorum.

Galatasaray'ın elinde onun istediği gibi kadro var. Bu saatten sonra bu ülkeyi tanımayan yabancı hoca çok zorlanır. Lucescu Türkiye'yi iyi biliyor, futbolunu yakından takip ediyor. Ayrıca Galatasaray'ın elinde istediği gibi kadro var. Yıldız oyuncular, genç isimler ayrıca Lucescu az paraya bu takıma birçok futbolcu kazandırabilir. Benim ilk hoca tercihim Fatih Terim olurdu ama o olmazsa Lucescu'da başarıya ulaşır. Galatasaray'da futbolun yeniden inşa edilmesi şart olduğu için Terim, Lucescu gibi hem deneyimli hemde Türkiye'nin içinde olan isimlerin göreve gelmesi daha olumlu olacaktır.

Ayrıca Lucescu yaptığı açıklamalarında da Türkiye'de çalışabileceğini söylemiş. Uygun bir ortam hazırlanırsa zaten neden gelmesin. Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final, lig şampiyonluğu, Beşiktaş'ta 100. yıl şampiyonluğu yaşamıştı. Kariyeri başarılarla dolu. 63 yaşında Lucescu 5-6 sezon daha üst seviyede teknik direktörlük yapabilir. Ben hala onun bu iş için genç olduğunu düşünüyorum. Şunu bilir bunu söylerim bu kriz ortamında, fazla para harcayıp lüks transferler yapmadan başarıya ulaşmak istiyorsan Lucescu'dan iyisini bulamazsın. Lucescu hem sevgi hemde saygının bir sembolüdür. Yalnız son gelen haberlere göre Lucescu ile Galatasaray görüşmesi olumsuz sonuçlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir