19 Mayıs 2009 Salı

Dev Bücür {Okan Buruk}


Galatasaray'da önce 10 sene aralıksız forma giymiş sonrasında Inter'e gitmiş dönüşünde Beşiktaş'a transfer olarak tepki toplamış ama yine Galatasaray sevgisi ağır basıp yuvasına dönen futbolcudur. Fatih Terim'in bugünlerin orta sahasını 2000'de kurduğu dönemde Okan Buruk o orta sahanın çok önemli parçasıydı. Okan - Suat - Emre orta sahası bizi Uefa Kupasına götüren süreçte taşıyan güçtü. Kendisi orta sahanın sağında, ortasında görev alabiliyordu ve hem hücum hemde savunma anlamında önemli bir güçtü. Okan Buruk için dev bücür diyebiliriz hatta bu üçlü orta sahamız için dev bücürler desek daha iyi. Galatasaray'ın unutmayacağı çok önemli parçalarından biri olmayı başardı.

Okan Buruk 11 yaşında Galatasaray alt yapısına girdi. Yani öz kaynak düzenimizin çıkardığı futbolculardan oldu. 1992'de şampiyon olan Genç Milli Takımımızında kaptanıydı. Bir maçta ayağı kırıldı uzun zaman futboldan ayrı kaldı ama sonrasında daha güçlü döndü. Fatih Terim'in gelişiyle beraber kendini buldu Uefa Kupası, Süper Kupa ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan kadromuzun önemli parçası oldu. Inter'e gidişi sancılıydı. Avrupa'da aradığını bulamadı ve Beşiktaş'a transfer oldu. 2 sezon Beşiktaş'ta oynadı ama Galatasaray'a geldi. Şimdi ise IBB'de forma giymektedir. Kendisi ayrıca 2000 Avrupa Şampiyonası'nda forma giydi. 2002 Dünya Kupasında sakatlığı nedeniyle kadroda olmasına rağmen pek forma şansı bulamadı. Milli Takım'ın ve Galatasaray'ın önemli parçalarından biri olmayı başardı. Okan Buruk Inter'e gitmeyip Türkiye'de kalsaydı belki daha da ilerleyebilirdi. Inter'de olduğu dönem onun için çöküş oldu. Sonrasında Beşiktaş macerasıda tutmadı. O dönem Avrupa'ya giden futbolcularımızın çoğu başarılı olamamıştır. Çünkü gidecekleri takımı iyi hesap edemiyorlar oynayacakmıyım diye düşünmüyorlar. Günümüzde Tuncay Şanlı iyi örnek, gittiği takım ortada. 

7 numaralı formasıyla özdeşleşmiştir. Bitmek bilmeyen mücadele gücü, hırsı, orta saha olmasına rağmen golcü özelliği ile Galatasaray'lıların kalbinde taht kurmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir