8 Mayıs 2009 Cuma

Dunga'nın Yüzü Gülmeye Başladı

Geçirdiği sakatlıktan sonra Corinthians formasıyla futbola dönüş yapan Ronaldo'ya, milli takım teknik direktörü Dunga yeşil ışık yaktı. Dunga, "Ronaldo 2006'dan beri ilk kez 10 maç peş peşe oynuyor, çalışırsa 2010 Dünya Kupası'ndaki kadroda yer alabilir" dedi.

Adriano ve Ronaldo'nun dönüşleri Dunga'nın yüzünü epey güldürecek. Uzun zamandır gol sıkıntısı çeken Brezilya'da bu futbolculara ihtiyaç doğdu. Ronaldo 13 maçta 10 gol atmış durumda. Fazla kilolarına rağmen etkileyici performans gösteriyor. Bir ara adı Beşiktaş ile anıldığında dalga geçtik göbekli falan diye ama gelse demek ki Türkiye'yi kasıp kavuracaktı. Ronaldo biliyorsunuz kornik sakat ama henüz sakatlığı çıkmadı. Sanki futbola yeniden başlamış gibi. Adriano'da Flemengo ile sözleşme imzaladı onunda dönüşü büyük önem taşıyor. Onun henüz yaşı da Ronaldo'ya göre genç. Bu oyunculara Dunga'nın ve dünya futbolunun ihtiyacı var.

1 yorum:

  1. Benim izlediğim kadarı ile Arjantin ve Brezilya'daki çoğu maç bildiğimiz halı saha maçlarının bir "level" üstü.

    Zaten büyük olan ve ayrıca bizlerce ayrıca bir pohpohlanan Avrupa kulüpleri buralardan kendi liglerine hazır bir oyuncu bulamıyorlar. İstisnalar hariç bu oyuncuların 1-2 sene pişmeleri gerekiyor.

    Toparlarsak Ronaldo'nun başarımı oynanan düşük seviye futboldan kaynaklanmaktadır. Futbolunun böyle son demlerine düşerek yaklaşan Ronaldo, Saviola, Aimar gibi reklam pastasından yüksek pay alan oyunculardan kulüpler uzak durmalıdır.

    Tolga-BJK

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir