25 Mayıs 2009 Pazartesi

Efsane 7 Futbola Dönmek İstiyor

Futbolculuğunun yanı sıra tiyatro ve sinema kariyeriyle de adından söz ettiren eski Fransız futbolcu Eric Cantona, Manchester United veya İngiltere Milli Futbol Takımı'nı çalıştıracağını belirtti. Manchester United'da oynadığı dönemde, taraftarlarca ''Kral Eric'' olarak çağrılan, 1997 yılında bıraktığı futbolun yanı sıra sinema yönetmenliği ve oyunculuğu yapan ''tılsımlı'' forvet, La Gazzetta dello Sport'a yaptığı açıklamada, Premier Lig'de şampiyonluğunu ilan eden eski takımının başına geçeceğini öne sürdü. ''Alex Ferguson'un gideceğini söylemiyorum. Umarım ebediyen Kırmızılar'ın başında kalır'' diyen 43 yaşındaki Cantona, bu iş olmazsa, kendisi için tek alternatifin, İngiltere Milli Futbol Takımı olduğunu kaydetti. Cantona, ''Er ya da geç İngiltere'nin başında beni göreceksiniz. Çünkü Manchester United tarihinin önemli bir parçasıyım'' dedi. 

Onun Manchester United zamanındaki futbolunu izlediğim için kendimi şanslı sayarım. Efsane forvet Cantona futbol sahalarının altını üstüne getirmişti. Attığı goller, futbolu, hırsı, agresifliği, kavgalarıyla efsane olmayı başarmıştır. 31 yaşında futbolu erken yaşta bırakmıştı. Sonradan kendini sinema ve tiyatro gibi alanlara veren Cantona bu sektörde de oldukça başarılı oldu. Onu uzun zamandır futboldan uzak görüyorduk. Sadece futbolla ilgili bazı reklam kampanyalarında boy gösterdi. Şimdilerde ise teknik direktörlüğe geçip İngiltere veya Manchester United'i çalıştıracağını söylüyor. Ingiltere ve Manu'nun efsanesi doğrudur ama hiç teknik direktörlük deneyimi olmayan birisinin 43 yaşında bu hayalleri kurmasıda çok ilginç. Futbol sahalarında gösterdiği o büyük lokma ye büyük konuş felsefesini yeniden göstermeye başladı. Cantona aslında dediğini yapar, tuttuğunu koparır bu yüzden asla yapamaz demiyorum. Karşısınızda Cantona varken iki değil üç kere düşünün.

Cantona'yı bir an teknik direktör olarak hayal ettimde Mourinho onun yanında halt etmiş diyebiliriz. Mourinho'ya diyoruz büyük konuşuyor, agresif, ilginç birisi diye Cantona onun on mislisi. Hakem yanlış karar verir gider hakemi döver, taraftarlara saldırır, basın toplantılarında milleti tehdit eder veya sinema kariyeri olduğu için futbola sanatsal bir bakış açısı getirir. Cantona'yı teknik direktör olarak görmek çok ilginç olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir