31 Mayıs 2009 Pazar

Fenerbahçe'nin İlk Bombası Bilica

Ligin bitmesinin ardından transfer çalışmaları başladı. Resmi transfer dönemi henüz başlamamasına rağmen kulüpler yavaştan anlaştığı futbolcularla sözleşme imzalıyor. Özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe transferde ve hoca arayışlarında ellerini çabuk tutmalılar çünkü sezonu erken açacaklar. Bu sebeple Fenerbahçe yeni hocasını belirlemeden ilk transferini yaptı ve Bilica'yı kadrosuna kattı. Bilica bu sezon gösterdiği performansla büyük beğeni topladı, ligimizin en değerli savunma oyuncuları arasına girdi. Sert ve dominant futbolu, ikili mücadeleden asla kaçmaması, gücü, hava topları hakimiyeti ile iyi bir stoper. Eleştirilen yönleri çok agresif ve her an canlı bomba niteliği taşıyan futbolcu olması. Fenerbahçe'de eğer Lugano'da kalırsa stoper hattı çok güçlenecek ama iki aynı karakterde futbolcu yan yana neler yapacak merak konusu. Bu futbolcular birbirini çok iyide tamamlayabilir hiçde uyuşmayabilir. Bunu bilemiyoruz ama ligin iki dominant stoperinide izlemek güzel olacak. Tabi Lugano'nun takımda kalacağını düşünerek diyorum bunları. Aziz Yıldırım kendisiyle görüşmelerin başladığını söyledi ama Lugano gitmek istiyor. Yalnız Lugano'ya Fenerbahçe'nin verdiği parayı veren yok. Lugano bu sezon çok tepki çekti ve sevilmeyen futbolcu konumunda. Türkiye'de rahatsız olduğunu düşünsemde Aziz Yıldırım'ın iyi teklifi sonucu kalacağını düşünüyorum.

''Bilica'nın sözleşmesi, onun açısından devam etmesi için uygun değildi. Çok iyi teklifler aldı. O nedenle satma kararı aldık. Fenerbahçe ile benim de haberim olan görüşmeler oldu. Bizim vereceğimizin çok üstünde teklifler aldı. Bir futbolcu kazanacağı parayı da düşünür. En az 3 katı fazla alacak. Dolayısıyla bu görüşmeyi gönül rahatlığı ile yapabilir.'' Sivasspor başkanı bu açıklamaları yaptı. Sezon ortasında sözleşmeyi yenilemelerine rağmen Bilica'nın gitmek istemesi sonucu bu transfer gerçekleşti. Bilica Sivasspor için büyük transfer başarısıydı. Romanya Ligi'nden buldular getirdiler onu. Büyükte kar etmiş durumdalar kendisinden. Bilica aslında çok potansiyelli futbolcuydu, Brezilya Ümit Milli Takımında da forma giyiyordu ama sonra ne olduysa büyük düşüş yaşadı. Yolu Sivasspor'a kadar düştü ama Fenerbahçe ile 30 yaşında yeniden çıkış arayacak. Sivasspor Bilica'nın eksikliğini çok çekecek bu sezonki güçlü kadronun bence en önemli futbolcusuydu. Sivasspor Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynamasına rağmen büyük ihtimalle elenecektir çünkü statü değişti ve rakipler çok güçlendi. Avrupa Ligi için hazırlık yapıyor onlarda. 

Aziz Yıldırım 3 şampiyonluk sözü verdi ve büyük transferler yapacağını söyledi. Bilica tamam iyi futbolcu ama bu mudur büyük transfer. Yine geçen sezonki gibi transfer fiyaskosu bekliyorum. Alex ve Deivid ile sözleşme yenilendi kendilerinden bu sezon neler bekleniyor acaba. Ya da yeni hoca beklenmeden Bilica neden alındı. Kaos şimdiden başlayacak gibi ama iyi bir hoca getirirlerse ve Aziz Yıldırım'da transfer dışında futbola fazla karışmazsa güzel günler bekleyebilir Fenerbahçe'yi. 

Merak ettiğim diğer konuda oyuncunun bonservis bedeli ne kadar acaba. Sivasspor kendine gelen cazip teklifleri kabul etmeye başladı eskiden onu satmam bunu satmam diyordu. Ben bu sezonda şampiyon olamadıktan sonra Sivasspor'un bir daha yukarıları zor göreceğini düşünüyorum. Bence gelen iyi tekliflere oyuncularının piyasalarıda yüksekken evet demeliler. Mehmet Yıldız, Abdurrahman Dereli, Musa Aydın, Hayrettin Yerlikaya, Sezer Badur gibi transfer piyasasının gözde isimlerine iyi teklifler gelecektir. Sivasspor'un biraz olaya profesyonel bakma zamanıdır diyorum ben. Sürekli aynı yerde sekeceksen bu işler olmuyor. Kayserispor'da aynı yatırım yapmıyor şampiyonluğa oynayamıyor ama Mehmet Topuz'u satmamak için 40 takla atıyor. Mehmet Topuz'a yazık. Sivasspor'da aynı şekilde şimdi elindeki potansiyelli birçok futbolcuyu tutarak futbolculara yazık ediyor. Yatırım yapacaksan lafım yok ama geçen sezondan daha kötü bir sezon geçirdiler bence. Herkesin kötü olması onları bu noktaya taşıdı. Gelecek sezon bu noktada da olmayacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir