31 Mayıs 2009 Pazar

Ribery 100 Milyon Avro

Bu sezon yaşanan çöküşün ardından Bayern Münüh gelecek sezona intikam planlarını yapmaya başladı. Olic ve Tymoschuk'u önceden transfer etmişlerdi sonrada Mario Gomez'i yüksek ücrete transfer ettiler. Boş durmuyorlar tabi Bundesliga'yı sömürmeye tam gaz devam ediyorlar. Van Gaal'i de getirerek yeniden yapılanma başladılar. Bayern Münih bir başarısızlık daha kaldırabilecek gibi gözükmüyor bu yüzden daha güçlü kadroyla gelecek sezona çok daha yıkıcı bir takım yaratıyorlar.

Tabi bu transferlerin yanında eldeki yıldızlarında durumu çok önemli. Şu an Ribery ve Lahm gibi transfer piyasasının gözde futbolcuları ellerinde bulunuyor. Lahm konusunda sıkıntı yok ama Ribery ile ne zaman konuşulsa ayrılmak istediğini daha büyük kulüpte forma giymek istediğini söylüyor. Gerçi biraz karakteri bu Galatasaray'da durmadı Marsilya'ya oradan Bayern Münih'e şimdide başka bir takıma. Bu futbolcunun para için yapmayacağı şey yok. Dünyanın en iyi futbolcularından ama en saygı duyulan isimleri arasında mı bu soru işareti. Şöyle bir örnek verebiliriz Manchester City Kaka'ya teklif yaptığında Kaka kulübünde kalmayı tercih etti ama Ribery böyle bir teklif karşısında balıklama atlardı. Manchester United'de Cristiano Ronaldo'nun Real Madrid'e gideceği bunun yerinde Manu'nun Ribery'i transfer etmek istediği söyleniyor. Hatta 50 milyon avro'luk teklifide yapmış durumdalar. Buna karşılık Hoeness  "O fiyata ancak Ribery'nin tek bacağını alırlar" şeklinde yanıt vermişti. Ayrıca Kaka eğer 125 milyon avro ise Ribery'nin değeri 100 milyon avro'dur diyor.

Bayern biraz uçmuşa benziyor Ribery'nin değeri en fazla 50 milyon avro'dur. Onu takımda tutmak için ellerinden geleni yapmak istiyorlar çünkü gelecek sezona dair planları var. Bu sezon yaşanan başarısızlık Bayern Münih'e çok koydu. Ribery'nin ise Bayern Münih falan umurunda değil. Parasına ve kariyerine bakmak istiyor. Şu an Bundesliga'nın en iyi futbolcusu konumunda ve Bundesliga ona herşeyi kattı. Yani Almanya'da ilerleyeceği nokta kalmamışa benziyor. Bir bakıma ayrılmak istemesinde haklı ama gittiği takımda da fazla barınamayacağını tahmin ediyorum. Bayern Münih'in Ribery hakkında tavrı kesin milyon avrolar bile verseler satmayı düşünmüyoruz diyorlar. Gelişmeler neler gösterecek çok merak ediyorum. Bence bu olay burada kapanmaz Ribery ne yapar eder ayrılmanın yolunu bulur. 

Manchester United'in planıda güzel aslında. Zamanında Beckham'ı sattılar o paranın çok cüzzi kısmıyla Ronaldo'yu aldılar. Şimdi Ronaldo gidecek bu paranın belki yarısına Ribery'i getirme planları var. Ferguson sistemi çok güzel kurmuş. Saha içinde olduğu gibi kulüp içi dengelerde de çark güzelce dönüyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir