9 Mayıs 2009 Cumartesi

Hidayet ve Lewis Söyledi Orlando Kazandı

İlk maçta Orlando 28 sayı önce geçtikten sonra Boston muhteşem geri dönüş yaşamıştı. O geri dönüşte yakaladıkları havaylada ikinci maçı kazanmaları kolay olmuştu. Orlando'da oynanacak maç bu açıdan çok önemliydi acaba Orlando kendine gelebilecek mi yoksa Boston yakaladığı havayı devam mı ettirecekti?

Orlando Rafer Alston'dan yoksundu ama Courtney Lee'nin geri dönüşüyle rahat bir nefes almıştı. Çünkü Lee'nin oyuna getireceği dinamizm ve sertlik çok önemli. Orlando bu maçta iç-dış dengesini güzel oturttu. Yani diğer iki maçtaki gibi sırf şuta yönelik değil önce Dwight Howard'ı düşünerek oynadılar. Howard'da ilk yarıda güzel bir oyun çıkardı. İkinci yarıda ise Howard faul problemine girdi ama Lewis ve Hidayet sazı eline aldı. Hidayet oyun kurucu olarak başladı ve ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Birçok bölgede başarıyla oynayabiliyor. Takımın en kritik anlarında attığı şutlar, rakip savunmanın dengesini bozmasıyla büyük iş yaptı. 24 sayı 4 asist yaptı. Lewis ise hücumda bir numaralı silahtı ve 28 sayı ile oynadı. Anthony Johnson ise maçın x faktörü oldu diyebiliriz ilk yarıda yaptıklarıyla 13 sayı attı. 

Boston cephesinde yine kötü bir gün yaşandı. Rondo oynamayınca takım olarak düşüş yaşıyorlar. 15 sayı atmasına rağmen çok kötü bir gün geçirdi. Uzunlar faul problemine girdiler Perkins, Scalabrine ve G.Davis'den beklenen katkı bu yüzden gelmedi. Eddie House Boston'da ayakta kalabilen tek isimdi diyebiliriz Boston'u bir ara maçta tutan tek isimdi. Yine isabetli şutları ile Boston'u ayakta tutmaya çalıştı. Bu seride Ray Allen kayıp geri dönüş hala yapamadı. Paul Pierce 27 sayı atmasına rağmen bunun 14'ünü faul isabetlerinden buldu. Beklenen Pierce gibi oynamıyor seride o da kısmi kayıplar arasında.

Üçüncü maç Boston için olmazsa olmaz maçı çünkü seri 3-1'e gelebilir. 3-1'de geri dönülmesi zor durum. Ray Allen bu kafaylada giderse Orlando yakaladığı bu havayla işi bitirecek gibi duruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir