27 Mayıs 2009 Çarşamba

LeBron James'de Bir Yere Kadar

Doğu Konferansı final serisinin 4. maçında Hidayet Türkoğlu’nun takımı Orlando Magic, evi Amway Arena’da Cleveland Cavaliers’ı ağırladı. Maç boyunca üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu 17 basketle kulüp tarihinin play-off rekorunu kıran Orlando Magic, rakibini uzatma sonunda 116-114 yenerek seride 3-1 öne geçti.

Play-off'larda geleni gideni süpüren bu seriyede gelirken rahat olacağı düşünülen Cavaliers finale veda etmek üzere. Seri 3-1 olduki artık buradan dönmeleri çok zor olacak. Bu seri boyunca LeBron 40 sayının üstünde ortalama tuttursada takımdan ona yeterince destek gelmediği için maçları kazanamıyorlar. Kaan Kural'ın sözü var bu LeBron James olsada bir basketbolcu bir takımı yenemez diyor. LeBron'a destek olması beklenen Mo Williams ortalarda yok, Ilgauskas, Varejao ve Ben Wallace D.Howard'ı durduramıyorlar. Cavs için işler çıkmaza girdi diyebiliriz. Orlando ummadığı bir NBA finali oynayacak.

Orlando ise komple bir takım olmuş. Hem hücumda hem savunmada organize hareket ediyorlar. D.Howard Boston serisinin aksine pota altında daha rahat hareket etme imkanı buldu, Hidayet kariyer oyununu oynuyor, R.Lewis el yakan toplarda ortaya çıkıyor. Benchden inanılmaz bir katkı var. Herkes yüreğini ortaya koymuş durumda.

Maçın istatisliklerine bakarsak Hidayet Türkoğlu 15 sayı - 8 asist - 7 ribaundla karşılaşmayı noktalarken, Dwight Howard 27 sayı - 14 ribaund - 4 asist ve 3 blokla double-double yaptı. Tecrübeli oyun kurucu Rafer Alston ise 26 sayı - 4 asistle salondan ayrıldı. Konuk ekipte ise LeBron James'in 44 sayı - 12 ribaund - 7 asisti mağlubiyeti engellemek için yeterli olmadı. Öte yandan yıldız oyuncunun yaptığı 8 top kaybı da dikkat çekti. Cavaliers’ta maç öncesi seriyi kazanacaklarını garanti eden Mo Williams, 15’te 5 gibi düşük bir şut yüzdesiyle 18 sayı kaydederken, Delonte West ise 17 sayı, 5 ribaund ve 7 asistle oynadı.

Mo Williams içinde ayrı üzüldüm desem yalan olur aksine sevindim maç öncesi Rasheed'leşmeye çalıştı ama olmadı. Yani garanti etmeyle, büyük konuşmayla olmuşyor bu işler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir