27 Mayıs 2009 Çarşamba

Van Nistelrooy'da Transfer Süreci Başladı

Real Madrid, Hollandalı ünlü golcüye talip olan Galatasaray’ı transfer görüşmelerini resmen başlatmak için İspanya’ya çağırdı. Marca gazetesi, Perez’in kulüpte başkanlık koltuğuna oturmasından sonra imzaların atılabileceğini yazdı. Galatasaray’a, Ruud van Nistelrooy için Real Madrid’den davet geldi. İspanyol kulübü, Hollandalı ünlü golcüye gizlice teklif götüren sarı-kırmızılı yöneticileri, pazarlık masasına oturmak için Madrid’e çağırdı.Real Madrid’de önümüzdeki ay yapılacak başkanlık seçimlerinden sonra tekrar koltuğa oturmasına kesin gözüyle bakılan Florentino Perez’in, takımdaki Hollandalı ekolünü bitirmek istediği ve bu nedenle 33 yaşındaki yıldız futbolcunun gönderilmesine sıcak baktığı bildirildi.

Real Madrid'de Perez'in başkan olmasının ardından Real Madrid'de köklü değişikler olması kesin gibi. Birçok yıldız alınacak ve eldeki bazı futbolcularla yollar ayrılacak. Van Nistelrooy'da bunların başında geliyor. Hem 33 yaşına gelmesi hemde geçen sezonu sakat geçirmesi bu kararın alınmasında etkili olmuştur. Ayrıca elde Raul, Hugain, Huntelaar gibi yıldız forvetlerde bulunduğu için kalsa bile kadroya giremeyecekti. Galatasaray için bu transfer çok önemli. Baros'un yanına güçlü santrafor aranıyordu ve bu santraforun maliyetinin düşük olması gerekiyordu. Van Nistelrooy'dan fazla birşey istemeyecektir Real Madrid bu yüzden bu transferin gerçekleşme oranı çok yüksek. Van Nistelrooy topla çalışmalara başladı yani yeni sezona hazırlanıyor. Galatasaray'da gelişiyle zamanında Van Hooijdonk'un Fenerbahçe'ye yaptığı etkinin fazlasını gösterebilir.

Van Nistelrooy hava toplarına hakim, golü koklayan müthiş bitirici futbolcu. Baros'la mükemmel uyum sağlamanın yanında Baros'un da asıl özelliklerini göstermesine fayda sağlayacaktır. Çek Cumhuriyeti'nde ki Koller - Baros uyumu gibi sistemin kurulmasına bu olanak sağlayacak. Gol yollarında güvenebileceğimiz futbolcu. Tek handikapı sakatlığı umarım sakatlığı geçmiştir yoksa kronik bir hal almışsa 33 yaşından sonra geri dönüşü imkansız hale gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir