30 Mayıs 2009 Cumartesi

Şampiyon Beşiktaş {Siyahla Beyaz Ortak Oldu}

2008-2009 sezonunuda acısıyla tatlısıyla geride bıraktık. Tabi biz Galatasaray'lılar için bu sezon acı hatıralarla dolu. Şampiyon Beşiktaş'ı yürekten kutluyorum bu şampiyonluğu hak ettiler. Bu sezon ligimizin kalitesi düşüktü, herkes kötü durumdaydı ama bunu fırsat bilen Beşiktaş şampiyonluğa uzandı. Üstelik Türkiye Kupasınıda alarak çift zafer kazandılar. Mustafa Denizli ayrıca üç büyük takımıda şampiyon yaparak tarihe geçti. Ligin ilk yarısında oynadığı futbolla kimsenin şans vermediği Galatasaray'ın ve Fenerbahçe'nin de gerisinde bulunan Beşiktaş tırmandı tırmandı ve şampiyonluğa uzandı. Kimse şampiyonluk onların hakkı değildi falanda diyemez ligin son haftalarında stresi iyi kaldırdılar, Fenerbahçe maçı hariç hedef maçlarını kazandılar, belki kötü oynadılar ama kazanma alışkanlıklarını hiç yitirmediler.

Denizlispor'la oynadıkları maç çok önemliydi. Olası mağlubiyet durumunda Sivasspor'un galibiyeti ile şampiyonluk gidebilirdi. Fenerbahçe'de zamanında son haftada Denizli'de şampiyonluğu bıraktığı için bunun geyikleri çok yapıldı. Beşiktaş maça stresli başladı ama Galatasaray'ın gol haberiyle rahatladılar ve maçta öne geçtiler. Sonrasında ise maç istedikleri gibi gitti ve şampiyonluğa ulaştılar. Denizlispor'un ligde iddası olmadığı için onlarda da rahat futbol söz konusuydu. Maça asılmaya çalıştılar, atak oynamaya çalıştılar ama Beşiktaş bu maçları kazanmaya alıştı artık. 

Galatasaray - Sivasspor maçıda hem şampiyonluk hemde Şampiyonlar Ligi için büyük önem taşıyordu. Galatasaray ilk yarıda çok üstün futbol sergiledi ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Kaçan sayısız gol pozisyonu vardı. Tek kale oynadık ama istenilen goller bir türlü gelmedi. Bununla beraber Sivasspor ikinci yarıya hızlı başladı skoru eşitledi. Sonrasında ortada geçen maçta Galatasaray bir gol daha bulup Avrupa Ligi vizesini aldı. Galatasaray için çok sancılı geçen bu maç sonunda asıl maç yeni başlıyor. Baros gol kralı oldu, Uğur Uçar sezonun ilk maçına çıktı 2 dakika olsada. Bunlar güzel anektodlar. Beşiktaş'ın 2-0'ı yakalayışı Sivasspor cephesinde moralleri bozdu ve oyundan düştüler. 

Şampiyonlar Ligi yolunda önemli bir maçta Trabzon'da oynandı. Trabzonspor Şampiyonlar Ligi için mücadele ediyordu Sivasspor'un da yenilmesine rağmen öne geçtiği maçta Fenerbahçe'ye sahasında 2-1 yenildi. Fenerbahçe bir ön eleme daha az oynamak uğruna çıktığı bu maçta istediği skoru aldı. Son haftaların flaş takımı Trabzonspor'un yenilmesini ben beklemiyordum. Trabzonspor cephesinde de büyük değişiklikler yaşanıyor onlar içinde herşey gelecek sezon için.

Ligin ikinci devresinde fırtınalar yaratan ve Galatasaray'ın belalısı haline gelen Bursasspor deplasmanda IBB'yi 1-0 yenmesine rağmen Avrupa Ligi vizesi alamadı. Buna rağmen gösterdikleri performans için ben kendilerini kutluyorum. Ligin dibi bugün çok karışıktı. Üçlü averajlar, dörtlü averajlar devreye girdi. Gençlerbirliği bir ara potadaydı ama küme düşen son takım Konyaspor oldu. Konyaspor evinde Ankaraspor'u 3-0 yenmesine rağmen kümede kalamadı. Gençlerbirliği kendi sahasında 4-0 yenildi ama Antalyaspor'un Ankaragücü'nü yenmesi sonucunda ligde kaldı. Üst sıralardan öte alt sıraları daha çok takip ettim. Konyaspor taraftarı olan şehir bir yandan üzüldüm ama buralara gelene kadar akılları neredeydi demek isterim. Bu takımlar hep futboldan bir haber bütün sezonu geçirir son 5 hafta paçalar tutuşunca futbol uzmanı olurlar. Gönlüm isterdi Gençlerbirliği düşsün ama olmadı. Yazının başında dedim son derece kalitesiz ama heyecanlı bir lig oldu. Ligin üstünde kötünün iyileri, ligin dibinde ise kötünün kötüleri mücadele etti. Beşiktaş'ın şampiyonluğu önemli ama gelecek sezona daha güçlü girmek durumundalar. Çünkü Galatasaray ve Fenerbahçe'nin böyle olacağını düşünmüyorum artık. Şu an için Beşiktaş sonuna kadar hak ettiği şampiyonluğu kutlasın, helal olsun çocuklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir