30 Mayıs 2009 Cumartesi

Son Bakış {TSL 34. Hafta}

Bir çok futbolsever için sıkıcı geçen sezon bu akşam 10 civarında nihayet son buluyor. Son haftaya lider olarak giren Beşiktaş büyük bir ihtimalle sezonu şampiyon olarak kapatacak. Avrupa kupalarına katılacak takımlar ve Kocaeli ile Hacettepe'nin ardından düşecek 3. takımda bu akşam belli olacak artık. Maçlara şöyle bir göz gezdirirsek;

Trabzonspor-Fenerbahçe; Trabzon'un mutlak suretle galip gelmesi gereken bir maç. Şampiyonluk umutlarını hala sürdürebilen ekiplerden biri olmasından ziyade Şampiyonlar Ligine katılmak içinde müthiş bir avantaj elde edebilir çünkü rakibi Sivasspor Galatasaray deplasmanında olacak. İki takımda da cezalı oyuncu bulunmazken Trabzon'da Yattara oynamayacak. Takım büyük ihtimal Alanzinho'nun etrafında kurulacak. Şampiyonluk yolunda gönlüm Trabzon'dan yana olduğu için inşallah Trabzon kazanır bu maçı diyorum. Dilerim akşam bol bol kolbastı izleriz.

Gençlerbirliği-Kayserispor; Düşmekten kurtulmaya çalışan 5 ekipten ilki Gençlerbirliği. Kayseri için lig bir kaç hafta önce bitmişti. Çünkü Avrupa kupalarına katılma gibi bir durumu yok. Ligden düşme gibi bir durumuda yok. Gençlerbirliği karşısına mecburiyetten çıkacak. Gençlerbirliği'ninse puan kaybına tahammülü yok. Ben Kayseri'nin maçı alacağını en azından beraberlik çıkaracağını düşünüyorum bu maçtan.

Antalyaspor-Ankaragücü; Antalya haftaya 37 puan ile 16. sırada girdi. Ankaragücü ise 39 puanla 12. Yenen kurtarır yenilen boğulur artık. Haftanın en önemli maçlarından biri şüphesiz bu maç. Antalya'da Musa ve Şenol, Ankaragücü'nde İlkem sarı kart cezalısı olduklarından bu maçta oynayamayacaklar. İki takımında rahat olmaması maçta sıkıntı yaratacak gibi dursada Antalya seyirci desteğinide arkasına alarak galip gelir.

Beşiktaş-Denizlispor; Geçen gün yazdığım yazıda Denizli'nin şampiyonlukların, liderliklerin bırakıldığı bir deplasman olduğunu Beşiktaş içinde kolay geçmeyeceğini yazmıştım. Şimdi görüyorumki Yusuf kart cezalısı olduğu için forma giyemeyecek. Yani Beşiktaş yedek kulübesinde kurtarıcı yok. Denizli'de eksik oyuncu bulunmuyor. Yusuf'un yokluğuna rağmen ben Beşiktaş'ın Denizli'de şampiyonluk turunu atacağını düşünüyorum.

Konyaspor-Ankaraspor; 35 puan ile 16. sırada bulunan ve haftaya düşme ekiplerinden birisi olarak giren Konya bu haftanın en sıkıntılı takımı. Karşısındaki rakip Ankaraspor ise ligin rahat ekiplerinden bir tanesi. Düşme gibi bir sıkıntısıda yok çıkma gibide bir sıkıntısı yok. Konya düşmemek için ne gerekiyorsa yapmayı planlıyor bu maçta. Ankaraspor'da Bilal sarı kart cezalısı durumda. Konya'da ise eksik yok. Konya bu maçı alıp ligde kalacak inşallah.

İstanbul Belediye-Bursaspor; Bursa'nın Avrupa kupalarına katılma umutları sürdüğü için bu maçta diğer maçlar gibi bu akşam 8'de başlayacak. Bursa'da eksik bulunmazken; Belediye'de Vinicius ve Marcin Kuş kart cezalısı oldukları için bu maçta forma giyemeyecekler. Abdullah Avcı'nın Belediye'nin başında çıktığı son maç olduğundan ve bilhassa İbrahim Akın'ın performansından dolayı ben Belediye'nin Bursa'ya kötü bir sürpriz yapacağını düşünüyorum.

Galatasaray-Sivasspor; Bu maç için ne umutlarımız vardı. Son maç Samiyen'de olsunki şampiyonluk turunu mabedimizde atalım diyorduk. Sezon başında hatta ilk yarının sonunda biri
gelip Sivas'la oynanacak son maçta Uefa için sahaya çıkacaksınız dese güler geçerdim galiba. Şimdiki durumumuz ise bundan ibaret. Eğer Sivas Samiyen'de galip gelirse bu sezon çektiğimiz bütün sıkıntılar 5'e katlanır. Sivas içinde durum bizimkinden farklı değil. Şampiyonluktan umutlarını büyük ölçüde kestiklerini söylemişti hafta içi başkanları. Artık hedefleri Şampiyonlar Ligiymiş. Kaybedenin yanacağı bir diğer maçta bu maç. Kazananı alkışlamak gerek her zaman ama Sivas kazanırsa bütün Galatasaray camiası kahrolur. Maçın bir diğer özelliği ise Bülent Korkmaz'ın son maçı olacak gibi durması. Oysa ne çok sevinmiştik geldiğinde, ne umutlar beslemiştik. Halada besliyoruz ama nerde taraftarda Kaptanın kendisini ispat etmesini bekleyecek sabır?

Bir kaç haftadır hep diyordum sıkıldık bitsede gitsek diye. Bitti gidiyoruz. Bir daha böyle bir sezon geçirmemek temennisiyle. Şampiyonu şimdiden kutluyorum. Düşecek takımlara önümüzdeki sezon Bank Asya'da, lige çıkan takımlara da Süper Ligde başarılar dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir