30 Mayıs 2009 Cumartesi

Galatasaray..Uefa..Zafer..Vefa(sızlık)..

Perşembe akşamı Galatasaray Ada'sında Uefa zaferinin 9. yıldönümünün kutlandığı bir gece tertip edildi. Efsane kadrodan geceye; Hakan Şükür, Gheorghe Hagi, Bülent Korkmaz, Okan Buruk, Arif Erdem, Kerem İnan, Ahmet Yıldırım, Suat Kaya, Emrah Eren, Mehmet Bölükbaşı, Faruk Atalay, Ümit Davala, Hakan Ünsal, Alper Tezcan ve Gürol Azer Müfit Erkasap ile Bülent Ünder katılırken kendilerine şilteleri verildi ve özel olarak hazırlanmış Galatasaray rozetleri takıldı. Gecede ayrıca futbol takımının kazandığı şampiyonluk, Uefa ve Süper kupalarıda sergilendi. Geceye dair bir ikide dedikodu vermek gerekirse; Fatih Akyel ve Emre Belözoğlu için plaket hazırlanmazken sezon sonunda gönderilmesine kesin gözüyle bakılan Hasan Şaş'ında geceye katılmamış olması dikkatlerden kaçmadı.

Adnan Polat ve Faruk Süren benim en sevdiğim ve en başarılı bulduğum Galatasaray yöneticileridir Galatasarayın 104 yıllık mazisine baktığımız zaman. Gecenin resmi benim için bu resimdir. Bakmayın Adnan Polat'ın bu sezon biraz sportif başarıdan uzak kaldığına vaktinde gerek Özhan Canaydın'ın gerekse Alp Yalman'ın başkanlıklarında futbol şube sorumlusuyken tam manası ile fırtınalar estiriyordu. Şimdi başarısız görünmesinin tek sebebi yanlış insanlarla çalışıyor olması. Neyse gelelim Adnan Polat'tan gecede dökülen incilere; ''Türk futbol tarihinin yeniden yazılışının 9. yıl dönümü. Bununla ilgili bir tezahürat da var, ben çok severim, 'Gerçekleri tarih yazar, tarihi de Galatasaray' diye. Dokuz yıl önce Galatasaray takımı, hiç yenilmeden UEFA Kupası'nı kazandı. Galatasaray olarak o gün Türk futbolunda çıtayı, rakiplerimizin ancak hayal edebileceği bir noktaya çıkardık. Dileğimiz, bu kupanın tekrar kazanılması ve Şampiyonlar Ligi'nde böyle bir başarının tekrarlanması. Bu başarıdan aldığımız ilhamla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elde edilen başarı, uzun bir sürecin sonucuydu ve biz de yinelemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu onuru dilerim tüm kulüpler yaşar.'' Çalışmalarımız sürüyor deniyor ama 2 senede 4 teknik direktör değiştirildi. Sezon sonunda yine değiştirilecek %90 ihtimal. Bu nasıl bir çalışma süreci anlayabilen beri gelsin. Neyse birde vefa olayıyla ilgili cümlesi vardı onunlada ilgili yazayımda noktalayalım artık yazıyı yoksa fena dallanacak konular. ''Arada yaşanan boşluk nedeniyle bazıları vefasızlık olarak nitelendirdi, ancak bu art niyetten değil, yaşanan yoğunluktan kaynaklandı'' İnsanların vefasızlık olarak niteledikleri bu şekilde bir araya gelinip kutlama yapılmamasından ziyade bu geceye gelen futbolcuların hiç birinin jübilesinin olmaması sanırım. Başarılı yada başarısız hepsi bir şekilde gönderildi. Hemde Hakan Şükür gibi Bülent Korkmaz gibi gerçekten efsaneleşmiş isimler kariyerlerinin zirvesinde futbolu bıraktırmaya zorlandılar.

Birde bu geceye dair yapılan yorumlar var. Galatasaray 10 senedir aynı şeyi kutlayıp duruyormuş. E daha iyisi yapıldıda kutlamadık mı? Tabiki kutlanacak tabiki anılacak kazanılan başarılar. 1996-2000 arasında kalan 4 senelik emeğin zirvesiydi Uefa Kupası aslında kutlanan tek bir kupanın alınmasından ziyade o 4 senelik emeğe saygı ama insanlar o kadar art niyetli hale geldi ki bunu bile nerelere çekebiliyorlar. Pes!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir