29 Mayıs 2009 Cuma

Tanrı Onu Olması Gereken Yere 20 Valizle Yolladı

Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Cassio Lincoln, ülkesine gitti. Galatasaray'da son dönemde yaşadığı sorunlarla gündeme gelen Brezilyalı futbolcu, sakatlığı bulunduğu gerekçesiyle kadroya girmezken, kız arkadaşıyla birlikte İstanbul'dan ayrıldı. Atatürk Havalimanı'nda Türk Hava Yolları (THY) kontuarında check-in işlemlerini yaptıran ve Frankfurt aktarmalı olarak Brezilya'ya giden Lincoln'ün, yanında 20 adet büyük valizin olması dikkat çekti. Valizlerin üzerinde Rio de Janeiro'ya yazılı olduğu görülürken, Lincoln, kız arkadaşı ile birlikte THY'nin 8541 sefer sayılı uçağıyla Frankfurt'a gitti. Bu arada, moralinin bozuk olduğu gözlenen Lincoln, fotoğraflarının çekilmesinden de rahatsızlık duyduğunu bildirdi. Diğer yandan, Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Lincoln'ün tatilini geçirmek üzere ülkesine gittiğini, başka bir gelişmenin olmadığını kaydetti.

Bir yıldız futbolcu daha hatırlamıyorumki bu kadar üstüne düşülsün, onu kazanmak için kırk takla atılsın hatta reklam filmleri çekilsin bunlara rağmen hala kazanılamasın. Lincoln kadar karakter sorunu yaşayan bir futbolcu daha görmedim. Blogda onun için yazmaktanda bıktım gerçekten. Aynı şeyleri tekrar yazmak durumundayım şimdi kulüpte en fazla parayı o kazanır ama hakkını vermez, bütün sezon öncesi kamplarına geç katılır geç katıldığı gibi nazire yapar, fotoğrafları meydana çıkar, disiplinsizliğin kitabını yazar, istediği zaman oynar istediği zaman oynamaz yeter be kardeşim. Üzerindeki forma numarasıda 10 üstelik. Galatasaray'da 10 numara kutsaldır herkes biliyor o formayı kimlerin giydiğini. Lincoln sadece Galatasaray'a değil Türk futboluna yakışmıyor. Hertha Berlin ile oynanan maçtan sonra Sergen Yalçın Lincoln için kendini yeniden Bundesliga'ya atmak için böyle performans göstermişti demişti. Çok gülmüştüm aslında buna şimdi anlıyorumki Sergen çok haklıymış. Schalke'den iyi teklif alıyor ne olur satalım. Gitsin Kuranyi ile müthiş ikili olsunlar saha içinde futbollarıyla, saha dışında perküsyon şovlarıyla izleyenleri mest etsinler ama Galatasaray'dan uzak dursun bu adam. Adnan Sezgin'in açıklamasıda ilginç ayrıca tatil için gitti diyor. Deme işte bunu bir daha dönmeyecek de rahatlat hepimizi. Bakın bir profesyonelsizlik örneği daha sakat falan değil o hikaye sezonun son maçı var takımın Avrupa hedefi var Lincoln nerede. Niye gitmesine göz yumuluyor. Kewell sakat sakat oynayacak o maçta neden o gitmek istiyorum gibi birşeyler demiyor. 

Bu forma kutsaldır ve hak eden futbolcular giymelidir. Lincoln benim için yıldız falan olmadığı gibi karakter yoksunudur. Profesyonel falan kesinlikle değildir bu adamın dini imanı paradır. Kafası nerede rahatsa gider orada tatilini yapar. Çocukluk yaşantısını bilmiyorum ama bu adamın sorunları var. Gittiği her takımda iki sene rahat duramayan bir futbolcu. Bu yazı umarım Lincoln hakkında yazdığım son yazı olur. Aklıma geldi yine iyi oynadığı dönemde kendini Messi ve C.Ronaldo ile bir tutan, elli maç yattıktan sonra Gençlerbirliği karşısında birşeyler yapınca Ankara takımlarına acımıyor tarzı şeyler yazdıran Hint farikirinden başka birşey değil bu futbolcu. Bir insana böylesine yetenekler verilipte ancak bu kadar kötü kullanabilir bunları. Haberde yazıyor moralide çok bozukmuş neden bozuk acaba. Paranı tıkır tıkır alıyorsun, gelmeden önce öyle bir sözleşme yapmışsınki ekonomist dergilerine kapak olmuşsun. Yediğin önünde yemediğin arkadanda üstelik anlamadığım şekilde bazı taraftarlar hala arkanda. Yazık şu geçen iki seneye, yazık sana verilen bunca emeğe. Kalli'nin Lincoln politikası haklıymış yani geçen sezon boşuna kötüledik adamı. Bülent Korkmaz'ın da Lincoln tutumu son derece haklı boşuna kötülemesin insanlar Bülent Korkmaz'ı Lincoln tutumundan dolayı. 

Umarım takımda kalmazda kalırsa eğer kamp dönemine doğru çıkar yine haberleri. Arkadaşları ile toplanmışlar perküsyonun dibine vuruyorlar. Tabi bu arada diğer futbolcular koşturuyor 40 derece sıcakta. Ama bu Lincoln onlardan çok daha fazla kazanıyor. Lincoln konusu üniversitelerde okutulacak bir konu haline geldi bu yüzden ne yazsak boş artık. Barış Manço'nun Zehra diye şarkısı vardı tam bu durumu uyuyor yani. 2 senedirde çok çalışıyor zaten tatile ihtiyacı var. Kolay değil çuvalla parayı götürüp onu harcamaya çalışmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir