29 Mayıs 2009 Cuma

"Ben Yalnız mıyım"

Fenerbahçe'de istenmeyen adam ilan edilerek Paris Saint Germain takımına kiralanan Mateja Kezman, Fransa'da da istenmeyen adam konumunda.Fransız takımıyla yolları ayırmak üzere olan Paul Le Guen, L'Equipe gazetesine Kezman ve Makelele ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.Le Guen, "Kezman'ın takıma transfer konusunu hiç konuşmadık. Alain Roche beni İstanbul'dan aradı ve transferden bahsetti. İstemediğim halde Kezman takımıma dahil edildi. Bu şekilde transfere sonuna kadar karşıyım ben" dedi.

Psv'de ortalığı kasıp kavurmuş, Mourinho'nun Chelsea'sine transfer olmuş Kezman'ın düştüğü hallere bakıpta üzülmemek elde değil. Atletico Madrid'den Fenerbahçe'ye 7.5 milyon euro'ya transfer olmuştu ve Türkiye tarihinin en büyük vurgunlarından birisi oldu bu. Fenerbahçe'de futboluyla değilde psikolojik sorunlarıyla boğuştu. Brezilya'lıların arkasında kaldı, kimse onu sevmedi beklenen futboluda gösteremeyince istenmeyen adam oldu. Onu göndermek için çok uğraşıldı ve bu sezon başında bunu başarabildiler. Kezman Fenerbahçe'de oynadığı dönemde benim aklımda kalacak en büyük olayı Semih'i arkasında yedek bırakıp onu kahraman yapmasıdır. Semih'in nöbetçi lakabını almasında Kezman'ın rolü büyük. Fenerbahçe'ye son kazığınıda sezon başı kampında attı. Deivid'i sakatlayıp 2-3 ay futbol oynayamamasını sağlamıştı. PSG'ye gitti Fransa'da birşeyler yapar dendi o da olmadı. Kezman için bütün yollar Sırbistan'ı göstermeye başladı. 30 yaşına geldi, Avrupa'da bir kariyer daha yapacağını düşünmüyorum. Yani patlama falan yapamaz ülkesinde emekliliğini bekler ancak.

Kezman Partizani havadaydı. Fenerbahçe'de oynadığı dönem ben Chelsea'li Kezman'ım imajını güzel verdi. İyi oynadığı maçlarda vardı ama genel olarak kötüydü. Bu sezon Güiza, ondan önce Kezman ben en çok Semih'e üzülüyorum yani. Şimdi Kezman yanlızları oynuyor, bütün yalnızlık şarkılarını ezberlemeye başladı. Partizani günler geride kaldı. Avrupa Yakası'nda Gaffur'un dediği gibi "ben yalnız mıyım" repliğini bol bol kullanacak. Ayrıca düşünmek içinde uzun süresi olacak. Nerede hata yaptı bu futbolcu, nasıl bu hale geldi. Yeteneklerine asla lafım yok mükemmel bir santrafordu ama psikoloji adamı yedi bitirdi. Anılar sinemasından bizlere kalan bir isim daha.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir