9 Mayıs 2009 Cumartesi

TBBL' de Şampiyon Fenerbahçe

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, TBBL final serisi 3. maçında Mersin BŞB' yi 68-54 yenerek seriyi 3-0' a getirdi ve şampiyon oldu. Mersin BŞB, Fenerbahçe karşısında hiçbir maçta varlık gösteremedi. Fenerbahçe üç maçı da güle oynaya kazandı.

Maçın tamamını izleyemedim ama izlediğim kısımlarda yerli rotasyonunun önemini bir kez daha anladım. Fenerbahçe bugün şampiyon oluyorsa bu yerli oyuncuların üst seviye de oluşundandır. Eğer guard rotasyonunda Birsel ve Esmeral gibi iki tane zeki, ne yapması gerektiğini bilen oyuncun, bunlara uyan bir yabancın varsa önün açık oluyor. Bunları görüp ders çıkarmalı Galatasaray yöneticileri. Sezona tek guardla başlanmasaydı belki bugün Fenerbahçe' nin yerinde Galatasaray olacaktı.

Maçın İstatistikleri:
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (54): Mistie Williams 16 (6 ribaund- 1 asist), Sariye Gökçe 3 (3 ribaund- 3 asist), Aylin Yıldızoğlu 3 (1 ribaund), Makbule Amachree 4 (6 ribaund), Allie Quigley 9 (3 ribaund- 1 asist), Lindsey Harding 17 (1 ribaund- 4 asist), Aynur Metin (5 ribaund- 2 asist), Olympia Scott 2 (8 ribaund- 2 asist)

FENERBAHÇE (68): Esmeral Tunçluer 13 (5 ribaund- 3 asist), Birsel Vardarlı 9 (5 ribaund- 8 asist), Nicole Powell 3 (4 ribaund- 1 asist), Nevriye Yılmaz 17 (7 ribaund), Matee Ajavon (3 asist), Tammy Sutton Brown 18 (12 ribaund), Nevin Nevlin (2 ribaund), Katie Smith 8 (2 ribaund- 1 asist)

1 yorum:

  1. Ah Beşiktaş ah...Günü geçirme adına yapılan çalışmalarla bizim elimiz böyle daha çok boş kalır. Üstüne bazı talihsizlikler de olmadı değil.

    Sezon başı iyi bir kadro kuruldu. Kadromuzun eksikleri vardı. Yabancılarımız iyiydi, yerlilerimiz uğraşıyordu. Avrupa Ligi bizim için deneyim oldu bu sene. Özellikle içerde iyi maçlar çıkardık.

    FB'yi ilk maçta normal şartların dışına çıkarak ve 100 sayının üzerinde bir sayı atarak yenmiştik. 2. maçı da yendik ama ne fayda...

    İsrail'le Filistin kapışıyor, olan Beşiktaş'a oluyor. Oyuncumuz İsrailli olduğu için kendisini tedirgin hissedip ülkesine kaçıyor. Halbuki kimse ona laf etmezdi bile. Hele bir zarar gelmesi söz konusu olamazdı. Neyse, ardından kronik hastalık devam ediyor. Takım dağılma noktasına geliyor, takıma yeni oyuncular katılıyor ve sonuç; GS'ye eleniş...

    Bu sene ilk senesinde Samsun Basket'te iyi işler çıkardı, onları da tebrik etmek gerek.

    Şampiyona baktığınızda iş, takımdaki iyi oyunculara eşit olarak dağılmış ve yılların devamlılığı ile birlikte semeresi alınmıştır.

    Tolga-BJK

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir