8 Mayıs 2009 Cuma

Yeni BBL'ciler


2008-2009 sezonunun sonuna yaklaşırken Beko Basketbol Ligine çıkacak iki takım belli oldu. Play offları kazanarak üst tura Tofaş ve Bornova Belediye yerinde duramayan ligin yeni ekipleri oldu. Ligden düşecek iki ekipten birisi Casa Ted Koleji olurken diğer ekip ise Aliağa, Kepez ve Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi takımlarından bir tanesi olacak.

Kepez Erdal Öner Spor Salonu'ndaki günün ilk müsabakasında Tofaş ile Trabzonspor karşılaştı. Maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun sergileyen Tofaş, mücadeleden 71-56 galip ayrıldı. Günün diğer maçında ise Bornova Belediyesi ile İtü, Atatürk Spor Salonu'nda mücadele etti. Çekişmeli geçen maçı Bornova Belediyesi, 86-78 kazanmayı başardı. Bu sonuçlarla Tofaş ve Bornova ligin ilk iki sırasını alarak Beko Basketbol Ligine yükselme başarısını gösterdiler.

Beko Basketbol liginin son haftasında düşme potasındaki ekiplerden 38 puanlı Aliağa Erdemir ile, 39 puanlı Kepez Belediye Oyak Renault ile yine 39 puanlı Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ise Darüşşafaka ile karşı karşıya gelecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir