16 Haziran 2009 Salı

Adnan Polat'tan İnciler

Galatasaray Dergisi Haziran sayısında Adnan Polat camiaya ve taraftarlara seslendi. İşta yazıdan minik başlıklar;

2008-2009, güzel neticelerin olmadığı, bizim için talihsiz ve başarısız bir sezon oldu. İkinciliğin bile başarısızlık kabul edildiği camiamızda böyle bir sonuç düşünmediğimiz bir şeydi. Camiamızı-taraftarımızı üzdüğümüzün farkındayız. Geçtiğimiz sezon boyunca birlikte çalıştığımız Michael Skibbe ve Bülent Korkmaz'a emekleri ve hizmetleri için kendim ve kulübüm adına içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu dönemdeki başarısızlıkları kabul eden bir tavrı var başkanın Skibbe gönderilip yerine Bülent Hoca getirildiği andan itibaren. Aslında sezon başına bakıldığında arzulanan futbol öyle yada böyle eksiğiyle şanssızlığıyla oynandı istenen sonuçlar alındı. Fakat asıl sorun takımın antrenman eksiğiydi. Neyse başarısızlığı kabul etmek elbette bir erdem ama önemli olan bunlardan ders çıkarabilmek. Rijkaard'ın getirilişi ders çıkarıldığını gösteriyor tabiki şimdilik yani kâğıt üstünde.


Frank Rijkaard ile başlayacak yeni dönemde Camiamızdan ve taraftarlarımızdan en büyük dileğim sabırlı olmalarıdır. Yeni teknik direktörümüzün Barcelona'da görev yaptığı 5 yıllık dönemde altyapıdan almış olduğu oyuncular, bugün dünyanın en büyük kupalarını kazandılar. Bu, sabır isteyen bir sürecin sonunda gerçekleşti. Türkiye’de maalesef büyük kulüpler taraftar ve camiası ile bu sabrı göstermekte cömert olmamıştır. Hep söyledik sabır ve istikrar başarının tek anahtarı diye fakat malesef sabırlı olamadık camianın içinden gelmiş efsaneleşmiş isimlere yapmadığımızı bırakmadık son haftalarda. Sanki bütün suç onlardaymış gibi.. Aslında Adnan Polat'ında çok istikrarlı olduğu söylenemez. Görevde kaldığı 2 sene içinde bu 5. teknik adamı. Rekordur sanıyorum Galatasaray tarihinde bu sayı. Neyse dilerim Rijkaard sözleşmesi bitip takımdan ayrılan nadir teknik adamlardan olur. Zira pek bu tarz teknik direktör çalışmadı zannediyorum sarı-kırmızı forma altında.

Başkan özetle diyor ki sabredin sabredelim Rijkaard'a kayıtsız şartsız teslim olmuş durumdayız. Bu maya tutar mı Galatasaray başarıdan başarıya koşar mı belli olmaz. Futbol birazda şans çünkü. Dileyelim ki bu maya tutsun Galatasaray futbol takımı yeniden adına yakışır bir yerlerde olsun. Bu arada birde eleştrim olacak. Şimdi Adnan Polat Galatasaray kulübünün başkanı, dergi Galatasaray kulübünün dergisi fakat yazılan yazıda sadece futbol a takımı ile ilgili cümleler var. Bence diğer branşlara artık üvey evlat muamelesi yapılmaması lazım. Mesela ben futbol takımından ziyade erkek ve bayan basketbol takımlarımızın akîbetini merak ediyorum. Bunu birinci ağızdan duymak bir taraftar olarak hakkımdır sanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir