16 Haziran 2009 Salı

Hido Transfer Piyasasına Giriyor

2007 - 2008 sezonunda en çok gelişme kaydeden oyuncu ödülünü kazanan Hidayet bu sezonda play-off'larda gösterdiği performansla adından çok söz ettirdi. Orlando Magic'in final oynamasında payı büyük oldu. Orlando sisteminin beyni olarak kabul edersek Hidayet'in önemini bir kere daha anlamış oluruz. Temmuz ayı itibariyle Hidayet serbest kalacak ve istediği takımla kontrat yapabilme hakkına sahip. 30 yaşınada geldiği için geleceğini garanti altına aldıracak kontrat yapmak istiyor. Yani uzun vadeli, istediği parayı alabilecek kontrata evet diyecektir. İlk tercihi elbette Orlando olacaktır ama Hidayet'in bu konuda çok profesyonel yaklaşıp başarıdan öte geleceğini garanti altına alacağını düşünüyorum. Hidayet'in amacı 5 senelik kontrat yapıp yıllığı 10 milyon dolardan anlaşmak. Bu parayıda Hidayet'e verebilecek birçok takım bulunuyor.

Orlando yönetimi geçen açıklamalarında Hidayet'i takımda tutmak için gerekirse lüks vergisi ödemeyi göze alabileceklerini açıkladı. Onlarda kurulu düzeni bozmak istemiyorlar çünkü Hidayet'in olası ayrılığında NBA finali oynayan düzen bir anda yerle bir olacak. Orlando lüks vergisi ödemeyi kabul edecek ama Hidayet'in de biraz fedakarlık yapması gerekebilir. Orlando hücumları Hidayet'in eline bakıyor bu yüzden Orlando Hidayet'e çok uygun. Top sürekli elinde olduğu için Hidayet'i sürekli ön planda görmek mümkün. Yalnız R.Lewis'e geçen sene öyle bir kontrat verdilerki o kontrat Orlando'nun belini bükmeye başladı. Ayrıca D.Howard ve J.Nelson'da iyi kontrat alıyorlar. Bu yüzden salary'i düşünürsek Hidayet'in Orlando'da kalma ihtimali azalıyor.

Tabi birçok takımda Hidayet'in peşine düşmüş durumda özellikle Portland bu işi bitirmek için büyük uğraş veriyor. Portland'ın elinde genç ve potansiyelli oyuncular var Hidayet'in oraya gitmesi durumunda sistemin açık parçasıda kapanacak ve Portland önemli işler yapabilecek durumda. Yıldız oyuncu B.Roy'un etrafında kurulan bir takım görüntüsündeler ama 3 numara eksiklikleri var. Hidayet tam Portland'lık basketbolcu gibi duruyor. Hedo tecrübesiylede Portland'a çok şey katabilir. Ayrıca kritik anlarda Hidayet oyun kurucu özelliğinide Portland'da gösterebilecek durumda. Bazı takımlar mesela Utah gibi oyun kurucuya bağlı oynuyorlar. Hidayet bu tip takımlarda kendini yeterince ifade edemez ama Portland'da Orlando'da yaptığı gibi topu elinde tutacağından ön plana çıkacaktır.

Sacremanto Kings'i de unutmamak lazım sezon içinde de Hidayet'i takas etmek istemişlerdi ama başarılı olamamışlardı. Hidayet'in eski takımı olduğundan Hido oraya sıcak bakabilir. Detroit Pistons ile de adı çok fazla geçiyor. Mehmet Okur'da bu yıl serbest kalabileceğinden Detroit'te belki Hedo ve Memo buluşması izleyebiliriz. Detroit'in daha çok pivot sıkıntısı var. Bu yüzden Mehmet Okur'a yöneleceklerdi bu yüzden Hidayet'in Detroit'e gitme şansını az görüyorum. Oklahama'nın da elinde genç basketbolcular bulunuyor Hidayet oraya gitmesi durumunda önemli işler yapacaktır. Ayrıca Toronto'da Hidayet'i yakından takip ediyor. Hidayet'in en iyi kararı vereceğini düşünüyorum. Görüşler Orlando'da kalmalı veya Portland'a gitmeli diyor. Hidayet'in istediği kontratı yapıp kafası rahat biçimde Türkiye'ye geri dönmesi gerekiyor. Önümüzde Avrupa Şampiyonası var ve kafası rahat, kendini tamamiyle Milli Takım'a veren Hidayet'i bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir