30 Haziran 2009 Salı

Akdeniz'e Damgamızı Vurduk

Akdeniz Oyunları İtalya'da devam ediyor. Fakat Türk sporcular daha şimdiden bir çok dala damgasını vurmaya başladılar bile. Örneğin güreş bu dallardan sadece biri. Güreş kategorisinde toplamda 13 tane madalya aldık. 17 sporcu ile katıldığımız Akdeniz Oyunları'na bayanlar ve erkeklerde 7 altın, 2 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 13 madalya aldık. Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada; "Erkeklerde sadece genç bir güreşçimiz tecrübesizliği ve kurada kaybetmesi nedeniyle madalya alamadı. Milletimize hayırlı olsun. Biz üzerimize düşen görevi yaptık. Almeria'da 5 altın madalya vardı, bu kez 7 altın madalya aldık." dedi. Güreş milli sporlarımızdan bir tanesi bu dalda madalyalar almak göğsümüzü kabartıyor.

Başarılı olduğumuz dallardan diğeri ise hentbol. Bayanlar hentbolda, A grubunda yer alan Türkiye, Hırvatistan'ı 31-28 yenerek gurubunu lider bitirdi. Filomena Spor Salonu'nda yapılan maçın ilk yarısını da milliler, 17-14 önde tamamladı. Turnuvada eşleşmeler diğer gruplardaki bugün oynanan maçların ardından belli olacak. Birde tabi basketbol varki iki koldan geliyoruz ordada. Dün oynanan son iki maçta erkek basketbol takımımız Arnavutluk'u 96-68 yenerken, bayan basketbol takımımız Yunanistan'a 63-87 mağlup olmasının ardından Akdeniz Oyunlarından talihsiz bir şekilde elendi.

Başlıkta dedik ya Akdeniz'e damgamızı vurduk diye. İşte onun ispatıda madalya sıralamasında şu şekilde görünüyor; "16. Akdeniz Oyunları'nda 4. gün sona ererken, madalya sıralamasında Türkiye, 13 altın ile 2. sıraya yükseldi. Madalya sıralamasında Fransa 14 altın ile ilk sırada yer alırken, 11 altın madalya ile evsahibi İtalya da Türkiye'nin ardından 3. sırada yer aldı. Türkiye şu ana kadar oyunlarda 13 altın, 5 gümüş ve 8 bronz ile toplamda 26 madalya kazandı." Zaten turnuvanın en güçlü ülkelerinden biriyiz. Ki baskın genç nüfusumuz ile bu şekilde olmakta zorundayız aslında.

Türk sporcularının dışında ise Akdeniz Oyunlarında gerçekten çok başarılı sporcular var. Bunlardan birisi İtalyan yüzücü Federica Pellegrini. İtalya'nın Pescara kentindeki oyunların 2. gününde yapılan bayanlar 400 metre serbest finalinde birinci olarak altın madalya kazanan Olimpiyat Şampiyonu Federica Pellegrini, 4.00.41'lik derecesiyle dünya rekoruna ulaştı ve rekoru mart ayında İngiltere Yüzme Şampiyonası'nda 4.00.65'lik dereceyle elde eden İngiliz Jo Jackson'dan geri almayı başardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir