30 Haziran 2009 Salı

Dünya Şampiyonlarına Saygıyla


Galatasaray Tekerlekli Basketbol Takımı; önce Türkiye liginde namağlup şampiyon oldular sonra Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol şampiyonası finalinde Alman rakibi RSV Lahn-Dill'i 63-51 yenerek bu dalda "Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu" olmuştur. Son başarıları ise kıtalararası şampiyonluktur ki bu dünya şampiyonluğuna tekabül eder. Kıtalararası Şampiyonada British Columbia takımını 77-62 mağlup ederek ve namağlup Dünya Şampiyonu olarak Türkiye' de kulüp bazında en büyük başarıya imza atmıştır.

Galatasaray futbolda daha Avrupa başarıları arayadursun Tekerlekli Basketbol takımı çoktan Dünya Şampiyonu oldu bile. Futbol takımının sanıyorum biraz bundan feyzalması lazım. Kurulduğu sene (2005-2006 sezonu) tekerlekli basketbol ikinci liginde şampiyon olarak süper lige yükselen ve 2 sezondur üstüste şampiyon olan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, geçtiğimiz hafta son maçında Beşiktaş'ı 80-66 yenerek Tekerlekli Sandalye Basketbol Deplasmanlı Süper Lig'inde 3. kez ardarda namağlup şampiyonluğunu ilan etti.

Uzun zamandır bu konuya değinmek istiyordum nasip bugüneymiş. Sol tarafta Galatasaray'ın efsane isimlerine, sporun efsane isimlerine ve elbette Ata'mıza duyduğumuz saygıyı bir köşe ile belirtmiştik ekip olarak. Ama gelgelelim Dünya Şampiyonu olan Tekerlekli Sandalye Basketbol takımımıza bir saygı yazısını yazamamıştım. İçimde ukde kalmasın saygımız sevgimiz belli olsun dedim. Birde Tekerlekli Sandalye Basketbol takımımız için söylenmiş enfes bir cümle var onuda yazayım konuyu toparlayalım. Galaksiler arası Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası düzenlensin, Dünya'yı Galatasaray temsil etsin. Teşekkürler Dilara Endican, teşekkürler Sedat İncesu, teşekkürler engelsiz aslanlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir