29 Haziran 2009 Pazartesi

Artık Borcunu Ödeme Zamanı: Tobias Linderoth

Galatasaray'ın İsveçli oyuncusu Tobias Linderoth, yeniden forma giyebilmeyi sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Sakatlığı nedeniyle geride kalan 2 sezonda beklentilerden uzak bir performans ortaya koyan Tobias Linderoth, Galatasaray TV'ye yaptığı açıklamada, kendisini iyi hissettiğini ve 2 yıl önceki fiziki noktasına geri dönebilmek için çaba sarf ettiğini belirtti. Biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu dile getiren İsveçli defans oyuncusu, ''Yeniden oynayacağım günleri sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım hızlı ve iyi bir şekilde geri dönerim. Sakatlık, bir oyuncu için çok yıkıcı bir duygu. Kulübüme ve taraftarımıza karşı yükümlülüklerimi yerine getirme zamanı geldi'' diye konuştu.

Sportif Cümleler olarak Linderoth için birçok kere yazılar yazdık. Özellikle ben transfer olduğu zamanda Lincoln transferinden daha çok heyecanlandığımı söylemiştim. Çünkü Linderoth Avrupa'da kendini kanıtlamış, İsveç Milli Takımı'nda kaptanlığa kadar yükselmiş futbolcuydu. Ayrıca Kopenhag'da oynadığı son 3 sezonda da hiç sakatlık geçirmemişti. Ama hakkında hayatında MR çektirmedi diyenler var ki bu yanlış bilgi. Everton döneminde uzun süre sakatlık yüzünden futbol oynamamışlığı da vardı. Linderoth'un transferi konusunda yönetimi kimse suçlayamaz. Uzun zamandır ön libero sıkıntımız vardı ve bunu da çok kaliteli futbolcuyu transfer ederek gidermiştik. Galatasaray'a geldiğinde de sakat gelmedi. Zaten ilk sezon yaşadığı sakatlık değil hastalıktı. Sezonun sonunda iyileştiği dönemde İsveç Milli Takım'ına katıldı tam hazır olmadan oynadığı için sakatlık yaşadı. Sonrasında hazırlık kampı falan derken bir sezonu daha kaçırdı. Bu sakatlıktan illa iyi birşey çıkaracaksak Mehmet Topal'ı kazanmış olduk. Tabi Linderoth'u kaybetmek istemezdik. Onu izleyemediğimiz 2 sezon bizim için çok büyük kayıptır.

Neyse geçmişi geçmişte bırakalım. Sonuçta giden 2 sezonu geri getiremeyeceğiz. Linderoth'u şimdi kullanmanın yollarını arama zamanımız geldi. Öncelikle Linderoth'un Galatasaray'a vefa borcu bulunuyor. 2 sezon doğru dürüst maça çıkmamasına rağmen takımda tutuldu, hala onun iyi olacağı düşünülüyor. Sözleşmesi feshedilebilirdi veya askıya alınabilirdi bunlarda yapılmadı. Parasını da gayet güzel aldı. Bu yüzden Linderoth Galatasaray kulübüne ve taraflarlarına vefa borcu var. Bu yüzden elinden geldiğinin en iyisini değil, limitlerinin de üstündekilerini yapmalı ve takıma hızır gibi girmeli. Linderoth karakter olarak çok sağlam ve tam bir profesyonel. Soğuk görünümlü, sokakta görsen kimseye eyvallah demeyecek ifadesi var. Gerçi kuzey ülkelerinin insanları soğuk yemekten böyle oldu. Ama hepside müthiş profesyonel oluyorlar.

28 yaşında Galatasaray'a gelmişti şimdi 30 yaşına girdi. Galatasaray Linderoth'un durumuna göre orta saha transferi yapıp yapmama konusunda karar verecek. İyi bir Linderoth varken başka orta saha transferine gerek olmayacak. Yalnız formayı kapmasıda biraz sancılı olacak. Çünkü geçen iki sezondan Mehmet Topal, Barış Özbek, Ayhan Akman üçlüsünden birini kesmek durumunda. Defansif yönü çok iyi olmasının yanında orta sahada pas organizasyonunu da müthiş ayarlayabilen futbolcu. Ayrıca üst düzey maçlara çok fazla çıktığı içinde çok tecrübeli. Ayhan veya Barış'ın yerini rahatlıkla alabilir. Mehmet Topal'la aynı özellikleri taşıyor gibi dursada Topal'a göre ofansif yönleri biraz daha gelişmiş diyebiliriz. Ayrıca lider özellikleri de çok fazla. Bu yüzden uzun zamandır meydanda duran kaptanlık meselesine de ilaç olabilir. Bana göre Arda Turan 1. , Kewell 2. , Linderoth 3. kaptan olabilir.

Linderoth birazdan Kalli ve Skibbe'nin de kurbanı oldu. Bu iki hocada birbirinin tam tersi idman metodlarına sahip. Kalli Alman nazizminin getirdiği özelliklerle Florya'yı neredeyse kan gölüne çevirdi. Onun zamanında çok sakatlık yaşadık. Skibbe ise idmanlarda çok lay lay lom tavırlar sergiledi. Onun zamanında da idmansızlıktan oyuncu adeleleri oldukça zayıfladı ve ardı ardına sakatlıklar geldi. Bu iki dönemde de Galatasaray'da fizyoterapiden söz edilemedi. Şimdi ise takımın başında Rijkaard var ve Galatasaray'da inanılmaz teknik ekip kuruldu. Albert Roca Pujol ve Carlos Cuadrat Dünyaca ünlü fizyoterapistler. Bu ikilinin oluşturduğu metodlarla neredeyse mezardaki adam çıkıp 90 dakika futbol oynayacak kıvama geliyor. Linderoth'da bu sayede kendine gelebilir. Ayrıca Neeskens'in de yardımlarıyla Linderoth 2 senenin kaybını kısa sürede aşacağını düşünüyorum. Galatasaray'da zaten bu teknik ekibe güvenerek Linderoth'u kamp kadrosuna almaya karar verdi.

Linderoth'un Galatasaray formasıyla Manisaspor ve Sion maçlarını hatırlıyorum. Bu maçlarda gösterdiği futbol benim için yeterli göstergedir. Zor olacağını bilsemde Linderoth'u kazanmak için elimizden geleni yapmalıyız. Lincoln'le Linderoth'u aynı kefeye koyduğumda, sadece profesyonel duruşu konuşursak bile Linderoth'un ne kadar ağır bastığını göreceğiz. Zaten o da kampta elinden geleni yapıyor, yaz dönemide tatil yapmayıp sürekli idmanlar yaptı. Tek handikapı 2 sezon futbol oynamadığı için maç eksiğinin bulunmasıdır. Galatasaray'a vefa borcunu ödeme zamanı gelmiştir. Ben Linderoth Galatasaray'dan ayrıldığı zaman onu iyi bir şekilde hatırlamak istiyorum.

1 yorum:

  1. Demir adamdan(şanssız sakatlıklar sonunda eski haline dönmesi dileğiyle) bu yıl iyi bir performans alacağımızı düşünüyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir