2 Haziran 2009 Salı

Avrupa Ligi {Muhtemel Rakipler}

Lig bitti şimdi bir iki haftalık tatilin ardından Avrupa Ligi heyecanı başlayacak. Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rakipleride hemen hemen belli olmaya başladı. 2. eleme turundan katılacak ilk takımımız Galatasaray olacak ve 3 tur atlayıp gruplara kalma mücadelesi verecek. 22 Haziranda çekilecek kuraların ardından Galatasaray'a S.Marijampole ile Kaunas (Litvanya), M.Liepaja ile S.Riga (Letonya), S.Tuzla ile S.Sarajevo (Bosna), Ujpest (Macaristan), D.Chisinau ile Ribnita (Moldova), Reykjavik (İzlanda), Vaduz (Liechtenstein), G.Agdam (Azerbaycan), F.Tallinn (Estonya), F.Vlore (Arnavutluk), T.Kustanai (Kazakistan), G.Kapan (Ermenistan), B..City (Galler), C.Belfast (K.İrlanda), Torshavn (Faroe Adaları), Differdange (Lüksemburg), Petrovac (Karabağ), S.Coloma (Andorra), S.Wanderers (Malta) ekiplerinden biri çıkacak. Eğer Galatasaray bu turu geçerse Fenerbahçe'ninde yer aldığı 3. turda seri başı olacak. Hepsi birer kapalı kutu inşallah başına bela olmaz Galatasaray'ın.

Trabzon maçında Guiza'nın attığı son dakika golü ile Avrupa Ligine 3. turdan başlayacak ve iki maç oynayacak olan ikinci takımımız ise Fenerbahçe olacak. 3. turun kura çekimleri 17 Temmuzda yapılacak. Fenerbahçe'nin seri başı olarak katılacağı kurada karşısına çıkabilecek rakiplerinden bazıları; Young Boys (İsviçre), Valerenga, Fredrikstad (Norveç), Vojvodina Novi Sad (Sırbistan), APOP Kinyras Peyias (Kıbrıs Rum Kes), IFK Göteborg (İsveç), Kosice (Slovakya), Hajduk Split (Hırvatistan), Ljubljana (Slovenya), Honved (Macaristan). Seri başı olarak katılmasaydı işi daha zordu tabiki. Roma, PSV, Hamburg, Paok gibi güçlü ekiplerlede karşılaşma ihtimali vardı o zaman.

3 takımımızın arasında kafası en rahat olan şüphesiz ligi 3.lükle tamamlayan Trabzonspor olacak. Zira Trabzon tek öneleme oynayarak katılacak Avrupa Ligine. Son turun kura çekimi ise 7 Ağustos tarihinde. Trabzon'u son turda olmasının sebebiylede gerçekten kuvvetli rakipler bekliyor. Werder Bremen ile Hertha Berlin (Almanya), Zenith (Rusya), Benfica (Portekiz), Ajax ile Heerenveen (Hollanda), Everton (İngiltere) ve Lazio (İtalya) takımlarından biriyle eşleşecek olan Trabzon'un işi pek kolay olmayacak. Bakalım kolbastıyı Avrupa'ya da tanıtma imkanımız olacak mı?

Ligden kurtulduk. Sıra geldi Avrupa Ligine. Bu sene ilk defa düzenlenecek olan ve Uefa Kupasına göre daha zor olan, Şampiyonlar Ligine yaklaştırılan Avrupa Ligini futbolseverler merakla bekliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir