28 Haziran 2009 Pazar

Bursaspor'a Yeni Soluk: Juan Sebastian Veron

Bursaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın istediği Arjantinli yıldız futbolcu Juan Sebastian Veron ile görüşmelerde sona gelindi. Yıldız futbolcunun önümüzdeki günlerde Bursa'ya gelmesi bekleniyor. Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın görüştüklerini, ancak adını sır gibi sakladığı ünlü oyuncunun Arjantinli yıldız Veron olduğu öğrenildi. Başkan İbrahim Yazıcı ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın haftalardır gizli bir şekilde görüşmelerini sürdürdüğü 34 yaşındaki futbolcuyla anlaşma konusunda sona gelindiği, önümüzdeki günlerde yıldız futbolcunun Bursa'ya geleceği öğrenildi. Arjantin'in Estudiantes takımında forma giyen tecrübeli futbolcunun 125 maçta 19 golü bulunuyor. Parma, Lazio, Menchester United, Chelsea ve Inter gibi dünya devi kulüplerde de forma giyen Veron'un da Bursaspor hakkında yaptığı incelemelerde olumlu izlenim aldığı ve transfere sıcak baktığı öğrenildi.

Sercan Yıldırım ve Volkan Şen'i gelen büyük tekliflere karşı satmayan Bursaspor taraftarlarını heyecanlandıracak transfere imza atmak üzere. 34 yaşına gelmesine rağmen Maradona tarafından hala Arjantin Milli Takım'ına alınan Veron DHA'nın haberine göre Bursaspor'la anlaşmak üzere. Geçen sezonda Davids Kocaelispor'a geliyor gibi haberlerde çıkmıştı ama DHA pek yalan haber yapmaz. Veron'un transferleri Bursaspor'luları heyecanlandırdığı kadar Türk futboluna da yeni soluk getirir. Şimdi 34 yaşına geldi artık katkı veremez diyenler elbette olacaktır ama Veron'un tecrübesi Bursaspor gibi takım için çok önemli. Sivasspor örneğinde olduğu gibi Bursaspor'da artık üst sıralara oynamak istiyor. Ellerinde yetenekli kadro var ve bu takıma gerekli takviyelerle zirve yarışına onlarda girebilir. Şehir olarakta Bursa bunu çoktan hakediyor.

Parma, Inter, Chelsea, Lazio, Manchester United gibi Dünyanın sayılı kulüplerinde forma giyen Veron bu tecrübelerini Bursaspor'a aktaracaktır. Ayrıca orta sahaya da farklı dinamizm getirip lider özellikleriyle büyük katkı vereceğini düşünüyorum. Yalnız Veron ülkesine geri dönerken Avrupa'da artık mutsuz olduğu için dönmüştü. Kendisine iyi tekliflerde gelmesine rağmen Arjantin'e geri döndü. Şimdi 34 yaşına geldi ve Bursaspor macerası onun için kumar olabilir. Avrupa'ya adapte olamayan Veron Türkiye'de neler yaşar bilemiyorum. Büyük ihtimalle iyi para kazanacaktır bu yüzden Bursaspor kesenin ağzını açmışa benziyor. İnşallah yaptıkları bu fedakarlık başarı sonuçlanır. Veron'un ismi bile sadece Bursa'yı değil Türkiye'yi heyecanlandıracak kalitede. Bursaspor'un futbolcuları transfer gündemindeydi ama Bursaspor bu karışıklıktan faydalandı ve saman altından suyu güzel yürüttü. Çaktırmadan Veron'un transferini bitirme noktasına geldiler. Bizler daha Sercan Yıldırım, Volkan Şen uğraşalım adamlar Veron'u getirmek üzere. Veron'u getiren takımda yukarı sıralara göz dikmiştir bu yüzden Sercan ve Volkan Şen'i bu sezon satacaklarını düşünmüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir