17 Haziran 2009 Çarşamba

Cezalar Kesildi

Pazar akşamı oynanan Beko Basketbol Ligi playoff final serisindeki olaylar sonucunda verilen cezalar belli oldu. Fenerbahçe Ülker'li oyuncu Rasim Başak'a Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından 6 maç oynamama ve 10bin lira para cezası verildi. Bu kararın sebebi Rasim'in maçta delikanlılık (!) yaparak bayan hakemlerin oturduğu masayı tekmelemesi, küfürlü sözler sarfetmesi ve sportmenliğe aykırı davranışlarda bulunmasıydı. Bildiğim kadarıyla bu Rasim Başak'ın ilk vukuatıda değil. Daha öncede Galatasaray Cafe Crown maçında bu tarz bir olay yaşanmış ve atılmıştı maçtan. Neyse deşmemek lazım sonra kör fanatiğe çıkarıyorlar insanın adını. Galatasaray'lıyızda biz kötülüyoruz Rasim kanatsız melek gibi bir tavır oluyor.

Maç esnasında sahaya atılan yabancı maddeler sebebiyle oyun durmuş ve anons yapılmıştı. Bu anons sebebiyle Fenerbahçe Ülker'e 5bin lira ve küfürlü tezahürat nedeniylede 7500 lira para cezası verildi. Aslında bence olayın en büyük sorumluları iki tane. Birisi Mahmut Uslu bir kere her sene tahrik edici, kışkırtıcı açıklamalar yapar sezon başlamadan sonra işler kötü gittiğinde rakiplere saldırır, Abdi İpekçi'de çıkan olayları örtbas eder ve bunun gibi bir çok şey daha ama kimse onu suçlayamaz bir türlü. İkinci isim ise bu maç adına söylüyorum Mirsad Türkcan. Milli takımda en beğendiğim oyunculardandır ama o akşamki maçta hakeme gözleri yuvalarından fırlamış bir biçimde öyle bir bakışı vardı ki ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Maçta zaten olayların patlama noktası o bakış oldu birazda. Ama ne Mahmut Uslu ceza aldı nede Mirsad. Serinin 5. maçı bu akşam oynanacak. Seri Efes'in 3-2'lik üstünlüğü ile devam ediyor. Akşamki maçı Efes kazanırsa şampiyon olur. Fenerbahçe kazanırsa son bir maç daha oynanır ki asıl final o maç olur.

4 yorum:

  1. Saha kapatılması, yöneticinin, koçun, küfür eden oyuncuların ceza alması için ne yapılması gerekiyor tahmin bile edemiyorum. Bu karar örnek teşkil edecek. Birileri ceza aldığında bu maçla karşılaştırılacak.

    YanıtlaSil
  2. Mirsad' ın sırtı sıvazlanıp bi daha yapma abicim demişler. Tanjevic' e de aynı şekilde. Demek ki hakemlere saydırmak serbestmiş Türkiye' de. Ya da koridorlarda hakemi tartaklamak.

    Öte yandan Fülker' de Rasim gibi çok önemli bir parçayı(!), rotasyonun en önemli oyuncusunu(!) kaybettiği için çok üzgünmüş. Eyyamcı federasyon sizi...

    Unutmadan fülker yönetimi Efes biletlerini 110 Liradan satışa sürdü.

    YanıtlaSil
  3. Evet bilet fiyatlarını bende yazıyı yazdıktan sonra gördüm. Efes taraftarı maça servet beyanı verip öyle girecekmiş :)

    YanıtlaSil
  4. Efesliler blogunda gördüm Nedim Karakaş' ın açıklamalara bakın :)

    "Benim taraftarlarımızdan beklentim: Efes Pilsen taraftarları ne yaparsa yapsın bizim taraftarımızın onlara cevap vermemeleri."
    Nedim KARAKAŞ

    Öldüm gülmekten :D Efes taraftarı ne yaparsa bizim taraftarımız cevap vermesinmiş :D Su şişesi atan da Efes taraftarı, ağza alınmayacak küfürler eden de. Değil mi Karakaş?

    Edit:Önceki yorumu düzenleyim derken yanlışlıkla silmişim. Aynısını tekrar yazdım :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir