17 Haziran 2009 Çarşamba

Galatasaray Servet'ten Servet Kazandı

Galatasaray, uzun süren görüşmelerden sonra milli futbolcu Servet Çetin'i Fransa'nın Marsilya kulübüne gönderme konusunda prensip anlaşmasına vardı. Sakatlığı nedeniyle bu sezonun ikinci yarısında fazla forma giyemeyen Servet Çetin, iki sezon önce Sivasspor’dan 500 bin dolar bonservis bedeli karşılığında Galatasaray’a transfer edimiş ve savaşçı özelliğiyle taraftarların sevgisini kazanmıştı. Fransız kulübünün Galatasaray’a Servet Çetin’in 8 milyon euro para ödeyeceği ve futbolcunun da yıllık 2 milyon euro alacağı öğrenildi.

Galatasaray'ın O.Lyon'u örnek alması gerektiğini sürekli söyledim. Yapımız onların yapısına çok uygun durumda. Elimizdeki kaliteli futbolculara iyi paralara başka kulüplere gönderip daha ucuz maliyetlerle onların yerini rahatça doldurabiliriz. Çok sağlam işleyen altyapımız var ve kadromuzda kaliteli genç futbolcular bulunuyor. Ayrıca Rijkaard'ın kuracağı düzenlede altyapımız daha iş görür hale gelecektir. Bu açıdan bakınca önce Meira sonrada Servet'in satışları önemli gözüküyor. Meira olayında ne kadar hedefe giderken yalnış yapsakta 6 milyon euro Meira gibi futbolcu için çok fazlaydı. Servet içinde ödenecek 8 milyon euro iyi para. Galatasaray'ın bu parayı reddedecek lüksü yok. Servet'in de 28 yaşında olduğunu yani kariyerinin doruğunda olduğunu düşünürsek çok olumlu transfere imza attı. 500 bin euro'ya aldığımız futbolcuyu 8 milyon euro'ya satmak transfer başarısıdır. Gelecek bu parayla iyi transferler yapabiliriz.

Eskiden iyi futbolcularımızı zamanında sözleşme yenilemediğimiz için bonservissiz şekilde kaybettik. Hepsi istediği kulübe gitme imkanı buldu. Adnan Polat bu durumu değiştirerek büyük iş başardı. Sözleşmelerinin bitmesine 1 sene daha olmasına rağmen Servet, Hakan Balta gibi futbolcuların sözleşmesini 1.5 sene önceden yeniledi. Aynı şekilde genç futbolcularlada zamanında 5'er yıllık sözleşmeleri yeniledi. Yani futbolcunun bonservissiz olarak kulüpten ayrılma fırsatı kalmadı. Servet zaten diyordu hedefim Avrupa oynamak, kulübümede para kazandırmak istiyorum diye. Servet'in çok iyi profesyonel olduğunu düşünüyorum. İçinde hangi takımı tuttuğunu belli etmez ama oynadığı bütün takımlarda elinden geleni ardına koymaz. Mücadelesinden asla ödün vermez, kulübüne de ayrılırken mutlaka para kazandırır. Şimdi Marsilya'dan ayrılırken Beşiktaş'a falan gitse şaşırmam yani. Onun için takımların pek önemi yok o futboluna bakıyor.

Marsilya bu transferle önemli iş yaptı. Büyük takımları çıkarıyorum Servet Marsilya gibi takımlarda banko oynar. Galatasaray'a transfer olurken birçok eleştiri yapılmıştı ama son zamanlarda çıkardığımız en kaliteli stoper olduğunu çabuk kanıtladı. Mücadeleci, güçlü, hava toplarında hakim, birebir de kolay çalım yemeyen, çalımı yese bile geriye iyi koşan, kademe anlayışı güçlü olan neredeyse kusursuz stoper görüntüsünde. Galatasaray bu yüzden Servet'in eksikliğini arayabilir ama yapacaği transferlerlede bu açığı kapatacaktır. Zaten yabancı stoper arayışları vardı lider özellikli stoper alınacaktı bu transferlede birlikte birde yerli stoper ihtiyacımız olacak. 8 milyon euro'ya bu açıklar çok kolay kapatılabilir. Servet'in transferi bu bakımdan çok hayırlı oldu. Ayrıca Servet bu profesyonellik anlayışıylada Marsilya'da büyük katkılar verecektir, Fransa'da ismini çok duyuracak. Avrupa'ya böyle futbolcular ihraç etmemiz çok önemli.

Geçen iki sezona baktığımızda Servet Galatasaray'a büyük katkılar verdi, taraftarın sevgilisi haline geldi. Yaptıkları asla unutulmayacaktır. Servet Galatasaray için güzel bir hatıra olacak. Mücadelesi, azmi, sakatlansa bile oyuna devam edişi, maske ile oynaması falan takımının başarısı için elinden geleni yaptı. Kazanılan şampiyonlukta faydasıda çoktu, geçen sezon şanssız sakatlıkta onun olmayışı bizi çok etkiledi. Servet'e Marsilya'da büyük başarılar diliyor, Galatasaray'ı en iyi şekilde temsil etmesini temenni ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir