10 Haziran 2009 Çarşamba

De Sanctis'de Gider Ayak Konuştu

Skibbe için yapılan "Takıma idman yaptırmıyordu" yorumları sonrası De Sanctis açık konuştu. Galatasaray ile yollarını ayıran Morgan De Sanctis, Alman teknik adam Skibbe'nin takımı doğru düzgün çalıştırmadığını itiraf etti. "İtalya ve İspanya'daki antrenmanlara bakarsak Skibbe ile çalışmadık bile. Korkmaz gelince doğru antrenmanlar yaptık" diyen İtalyan kaleci, sarı-kırmızılı takımda 41 maçta forma giydiğini sözlerine ekledi. Sezonun en önemli maçı olan Hamburg karşılaşmasında önünde devşirme stoperler Kewell ve Hakan Balta'nın oynadığını belirten İtalyan kaleci, Galatasaray'da başarılı bir sezon geçirdiğinin altını çizdi. Galatasaray'ın sakatlıklar yüzündan yarıştan koptuğunu belirten milli kaleci, kariyerine ülkesinde devam edeceğini ifade etti.

De Sanctis'in kaleciliğini beğenmesemde Skibbe için yaptığı açıklamlar kısmen doğru. Skibbe'nin Galatasaray'a kattığı değerler var bunu inkar edemeyiz. Hücum futbolunu bizlere tekrar hatırlattı, Avrupa'da yine adımızı duyurmamızı sağladı, güzel futboluyla alkış topladı ama idman yaptırmıyor suçlamaları ve takımı disiplinden uzaklaştırdı diye çok konuşuldu. Gerçekten takımda bir disiplin sorunu vardı ama bunu yaratan yönetimdi. Skibbe maşa gibi kullanıldı sürekli işine karışıldı. Galatasaray'da birçok kafa ortaya çıktı ve bu kafalardan hangisinin Galatasaray'ı yönettiğini bilemedik. Bir tarafta Adnan Sezgin diğer yanda Kalli vardı. Bu yüzden Skibbe rahat çalışma koşullarını bulamadı. Skibbe otorite yoksunu olduğu içinde bu olaylar karşısında sesini çıkartamadı. Yardımcıları gitti, Kalli getirildi ama Skibbe'de ses seda yoktu. Bülent Korkmaz'ın gelişini hatırlayın o geldiğinden bu yana Kalli'nin sesini hiç duyabildik mi. Ayrıca idmansızlık olayıda çok doğru futbolcuya dayalı düzen yaratıldı. Bazı futbolcular hiç idmana bile uğramıyordu bu da sakatlıkların fazlaca artmasına neden oldu. Güçsüzleşen adele sakatlığa her zaman müsait oluyor. Tamam sağlık kurulunu suçluyoruzda birazda suçu Skibbe'de aramakta yarar var. Bülent Korkmaz bu bakımdan enkaz devralmıştı ve işi hiç kolay değildi. Skibbe öyle kötü devre arası hazırlık dönemi geçirdiki zaten ne olduysa devre arasından sonra oldu. Bülent Korkmaz'da ne yapsın kondüsyon derdiyle mi uğraşsın sakatlıklarla mı. Zaten teknik direktörlük bilgiside kısıtlıydı Galatasaray bu yüzden içinden çıkılamaz bir hal aldı. Ama sakatlar iyileşti, Kewell bile 90 dakika maçlar çıkartmaya başladı. Şimdi Rijkaard geldi takımın tozunu attıracaktır, kafalar bir bir kesilecek. İlk giden kafada Adnan Sezgin oldu kendisini hiç görememeye başladık ve çok özledik.

Gelelim De Sanctis'e. Sezon boyunca dengesiz performansıyla bizlerin beğenisini topladı. Bir maça bakıyoruz maçın adamı, diğer maçı katleden adam. Kaleci dediğin vasat olsun ama istikrarı olsun. Sanctis'de malesef bu yoktu gitmesine çok seviniyorum. İtalya'da top koşturacağını söylüyor umarım başarılı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir