15 Haziran 2009 Pazartesi

El Nino Manchester Üzerinde Esiyor

İngiliz Basını; Portekizli süper yıldızı Cristiano Ronaldo'nun Real Madrid'e transferinden 80 milyon Pound gelir elde edecek Manchester United'ın bir transfer bombasıyla taraftarının gönlünü alacağını iddia etti. Arjantinli golcüsü Carlos Tevez'le de yolları ayırmaya hazırlanan ManU'nun forvet hattına bir takviye yapacağına kesin gözüyle bakılıyor. Adı Karim Benzema, Samuel Eto'o, Franck Ribery, Antonio Valencia ve David Silva ile anılan Kırmızı Şeytanlar'ın çok daha büyük bir bombaya hazırlandığı ve İspanyol süper yıldız Fernando Torres için Liverpool'a 40 milyon Pound ödemeye hazır olduğunu iddia etti. Liverpool'un İspanyol menajeri Rafa Benitez'in 2007 yılında Atletico Madrid'ten gelen vatandaşı 'El Nino'yu bırakıp bırakmayacağıysa merak konusu!..

Cristiano Ronaldo'yu akıl almayacak bonservisle gönderen Manchester United bir şekilde doğan bu açığı kapatmak zorunda. Gelen futbolcu Ronaldo etkisi gösterir mi bilmiyorum ama Manchester United bir şekilde sistem takımı olduğu için gidenen yeri her zaman dolar. Ferguson işini bilir demek istiyorum. Adı geçen futbolculara bakınca hepsi Manchester'de Ronaldo'nun açtığı bazı açıkları kapatabilecek futbolcular. Yalnız bunlardan birisi varki o gelirse Ronaldo transferi Manchester taraftarları adına biraz unutulur. Liverpool'un yıldızı Torres Manchester'in gündemine girmiş bulunuyor. Liverpool geçenlerde mali sorunlar yaşadığını açıklamıştı ve küçülme politikası izleyeceklerini duyurmuştu. Tabi bu küçülme transfer bütçesinde olacaktı eldeki yıldız futbolcularla yollar ayrılmayacaktı. Yalnız bu parasal durum öyle noktalara geliyorki bazı gelen teklifler kabul edilmek zorunda. Koskoca Milan bile yılda 70 milyon euro kaybetme lüksümüz yok deyip Kaka'yı satmak durumunda kaldı. Torres'de bu durumda kalabilir diyorum. Yalnız giderse Liverpool mali olarak rahatlar belki ama takım Torres'siz neler yapar merak konusu. Torres şu an takımın Gerrard var belki ama bir numaralı yıldızı durumunda. İspanyol futbolunun yeni harikalarından birisi diyebiliriz. Atletico Madrid'den Liverpool'a transfer olurken bu noktaya kadar ulaşacağını tahmin etmemiştim.

Manchester Ronaldo'dan kazandığı paranın bir kısmıyla Torres'i alıp yine karda olan taraf olacaktır. Zaten Torres'in mali olarakta kattıkları elbette olacak. İleri uçta Ronaldo'yu çıkarıp Torres'i koyuncada birşey farketmeyecek. Bu yüzden transfer listesindeki futbolcular içinde Manchester'a en çok uyan Torres olacak. Transfer listesindeki futbolculara bakınca Benzema bütün büyük takımların gözde futbolcusu ama onu almak için kimse neden hamle yapmıyor anlamış değilim. Ribery ise bir takıma gidecek ama hangisi ve ne zaman olduğu belli değil. Eto'o nun Manchester'a uyacağını tahmin etmiyorum. Antonio Valencia veya David Silva'da Ronaldo'nun açığını kapatamazlar. Bu yüzden kriz ortamınıda düşününce tüm yollar Torres'e çıkıyor. Bakalım Benitez kulübün çıkarlarını düşünüp küçülmeyi göze alacak mı yoksa hedeflerimden şaşmam deyip Torres'i takımda tutacak mı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir