15 Haziran 2009 Pazartesi

Karakolda Biter Bu Seri

Beko Basketbol play-off final serisindeki gerginlik dün akşamki maçta patlak verdi. Maç bitime 13 saniye kala durdu hakemler soyunma odasına gitti 15 dakika geri gelmediler. Hayli gergin geçen maçın bitimine 13 saniye kala Fenerbahçe Ülker'den Ömer Onan'ın rakibi Smith'e yaptığı faulü, hakemler kasti faul olarak değerlendirdi. Karara itiraz eden Mirsad Türkcan'ın sözleri üzerine hakemler bu kez üst üste 2 teknik faul kararı verdiler. Bu karar üzerine Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri hakemlere büyük tepki gösterdiler. Sarı-lacivertli taraftarlar da sahaya yabancı madde attılar. Hakemlerin güvenlik güçlerinin önderliğinde soyunma odasına gitmesinin sebebi Fenerbahçe Ülker oyuncusu Rasim Başak'ın hakemlerin üstüne yürümesi ardındanda hakem masasını tekmelemesiydi. Olaylar çıkmadan önce yani bitime 13 saniye kala maçta Efes 72-68 öndeydi. Neyse hakemlerin dönmesinin ardından kalan 13 saniyede oynandı ve maçı 74-68 Efes Pilsen kazandı.

Olaylı biten ama bitmeyi başarabilen maçın bu maçın ardından seride Efes 3-2 öne geçerek büyük avantaj elde etti. Serinin belkide son maçı çarşamba akşamı Abdi İpekçi'de oynanacak. Eğer Efes Pilsen kazanırsa 2008-2009 Beko Basketbol Liginin şampiyonu olacak. Eğer Fenerbahçe kazanırsa durum 3-3'e gelecek ve taraflar son kez karşılaşmak üzere parkelerden ayrılacaklar. Bu arada malum faul aşağıda;


3 yorum:

  1. Bayanların oturduğu masahakemi masasını tekmeleyecek kadar delikanlı (!) olan Rasim ve Mirsad, Türk basketbolunun en çirkef, en karaktersiz ve en kişiliksiz insanlarıdır

    Renklerine bakılmadan kendilerini sporcu zanneden bu insancıklara en az 5er maç ceza verilmesi gerekir.

    Mirsad Yugoslavca ana avrat saydırıyor hakeme, Rasim açık açık "Senin a.. s..; o... çocuğu" diye bağırıyor, masa hakemlerinin üzerine yürüyüp "Hepiniz şerefsizsiniz, Allah belanızı versin" diyor ve masayı tekmeliyor.

    Nerde kuralcı TBF? Nerede disiplin kurulu..

    YanıtlaSil
  2. Rasim' in yaptığı erkeklik işte. Masadaki görevlilerin hepsi bayan. Vurduğu anda da bayanın biri irkiliyor. Ayıptır be.

    Öte yandan çalınan düdük de yanlış falan değil. Değişen kurallardan haberi yok sanırım muhteşem yöneticilerinin(!) Top oyunda olmadığı anda güreş yapıyor Ömer Onan resmen.

    Artık alıştık bu tip senaryolara. Art arda şampiyonluklar gelirkern, maçaları kazanırken iyiydir herşey. Kaldı ki şu anda da hakemlerin yaptığı bir hata yok ortada. Mağlubiyetin sorumluluğunu üzerinden atmaya çalışan insan topluluğu durumu bu noktaya getirdi.

    YanıtlaSil
  3. Dahada Efes ligden çekilmesin diye verildi o faul diye konuşanlar yok mu insan çileden çıkıyor. Sanki siz sütten çıkmış ak kaşıksınızda..

    Rezillik yahu başka bir şey değil.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir