8 Haziran 2009 Pazartesi

Ey Gidi Denilson Nerelere Düştün

Bir dönem adı Vestel Manisaspor ile de anılan 31 yaşındaki oyuncu son olarak Vietnam V-League'de orta sıralarda yer alan Hai Phong'a transfer oldu. Yeni takımına 6 aylık imzayı attıktan sonra ilk maçını tribünden takip eden Brezilyalı oyuncu, takımının evinde lig lideri Da Nang'a 2-0 mağlup olmasının ardından taraftarının taşkınlıklarından nasibini aldı. Bazı taraftarlar, Denilson'ın tribünde değil sahada olmasını gerektiğini söyleyip tepkilerini ortaya koyarken stat koltuklarını yakıp sahayı yabancı madde yağmuruna tuttular.Bu arada, 1998 yılında yaklaşık 32 milyon euro bonservis bedeliyle Sao Paulo'dan Real Betis'e transfer olan ve o dönem en dünyanın en pahalı oyuncusu olan Denilson'un, Vietnam ekibinden ayda 40.000-50.000 dolardan daha az bir para alacağı öğrenildi.

Ben Denilson'u 1998 ve 2002 Dünya Kupaları'nda Brezilya Milli Takımından hatırlıyorum. Müthiş sol ayağı ile inanılmaz işler yapardı. Ofansif orta sahanın Dünya üzerindeki en iyi futbolcularından biriydi. Bunun neticesinde de bir ara Dünya'nın en pahalı transferini gerçekleştirmişti. Betis'te geçen güzel dönemlerin ardından ortalıktan kayboldu. Arabistan'da denedi şansını olmadı, ABD olmadı, ülkesine döndü olmadı şimdi ise henüz 31 yaşında Vietnam yollarına düşmüştü. Bizler Vietnam'ı sadece savaş zamanlarından hatırlıyoruz meğer futbolda da bir yerlere gelmek istiyorlarmış. Denilson 31 yaşında ayda 40 bin dolar civarına Vietnam'ın orta sıra takımlarına kadar düştü. Onun gibiler para için 35'li yaşlarda Orta Doğu ülkelerine giderler. Rivaldo örneğinde olduğu gibi. Bir futbolcunun bu kadar düşebileceğine hiç şahit olmamıştım. Bir ara adı Manisasspor için geçiyordu ve hadi canım diyordum ama değil Manisasspor bizim Ünyesspor ile adı geçse artık olabilir diyeceğim. 61 kez Brezilya Milli Takımının formasını giyen bu futbolcuyu bu yaşta Vietnam gibi yerde görmek çok üzücü. Ne olduda futbolu bu kadar düştü içki mi kumar mı depresyon mu anlamadım ama bu düşüş gerçekten çözülebilecek gibi değil. Ey gidi Denilson demek istiyorum. 98'de milleti kendine hayran bırakmıştı.

Yalnız Vietnam'da da işi zor görünüyor. İlk maçını tribünden izlemiş takımı yenilince ortalık savaş alanına dönmüş. Denilson oynatıpta yine yenilirlerse bu sefer hedef Denilson olabilir. S.Pippen'ı biliyorsunuz NBA süperstarı. Basketbolu bıraktıktan sonra kumar yüzünden parasız kaldı 40'lı yaşlarda Finlandiya'da falan basketbol oynamayı denedi ama o para için. Denilson'ın yaşı da çok geç sayılmaz o ne için Vietnam'da. Nedir bu düşüşün sebebi biri bana anlatsın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir