8 Haziran 2009 Pazartesi

Mehmet'in Topuz'u İyiden İyiye Kaçtı

Blogda Mehmet Topuz mevzusunu günlerdir yazıyoruz. O takıma gitti, burada kaldı, formasını giydi, sözleşmesini imzaladı falan. Tabi bunları yazılanlara göre söylüyorduk. Telegol'de Mehmet Topuz olayını ayrıntıları ile izledim. Üç kulübün başkanıda bağlandı, menejerde, Mehmet Topuz'da herkesi dinledim. Olayın başından beri Beşiktaş haklı gibi bir görüntü çiziyordum ve bütün suçu Kayserispor'da buluyordum. İşin rengi bugün belli oldu. Önce Rıdvan Dilmen'in açıklamaları ve Telegon programıyla bir nebze olsun olay açığa kavuştu. Yalnız savaş başlamıştır, gövde gösterisi başlamıştır. Mehmet Topuz mevzusu çok su kaldırır.

Kayserispor Mehmet Topuz'a sözleşme yenileme teklifi götürdüğünde çok yüksek bir ücret söylemiş ve büyük kulüplerde oynamak istediğini söylemiş. Kayserispor'da futbolcunun bir yıllık sözleşmesi kaldığı için haliyle transferine izin verdi. Mehmet Topuz beni hangi kulup isterse transferime kolaylık sağlayın demiş. Hatta açıklamaları vardı üç büyük kulüpte de forma giyerim diye. Sonra Mehmet Topuz Rıdvan Dilmen vasıtası ile Aziz Yıldırım'a ulaşıyor ve sizin takımınızda oynamak istiyorum diyor. Aziz Yıldırım'da seni transfer edeceğim ama kurallara göre önce kulübünle anlaşmalıyım diyor beklemede kal diyor. Sonra Kayserispor'la da anlaşıyorlar. Ama ne olduysa futbolcu Beşiktaş'lıyım demeye başlıyor ve bir ton açıklama. Hatta forma falan giyiyor. Fenerbahçe kulübü burada haklı taraf. Herşeyi kuralına uygun yaptılar ve kendilerine ilk ulaşan Mehmet Topuz bir kere. Mehmet Topuz ligimizin göde futbolcularından zaten herkes onu istiyor. Ama o telefonla ulaşarak kendini neden ayağa düşürüyor. Bu transfer nedeniyle büyük prestij kaybetti ve kariyerini tehlikeye attı.

Benim anlamadığım nokta Yıldırım Demirören kulübüyle anlaşmadan bu futbolcuyla nasıl anlaşıyor. Recep Mamur'un açıklamaları bu yönde biz Beşiktaş'a futbolcuyla görüşme izni vermedik diyor. Beşiktaş ise önce futbolcuyla anlaşıp futbolcu ne derse o olur bu adam beşiktaş'lı diyor. O zaman Aziz Yıldırım'ı neden aradı Mehmet Topuz. Mehmet Topuz'un büyük cehaleti var ve bu saatten sonra gittiği yerede hayır getireceğine inanmıyorum. Bugün takip ettiğim kadarıyla Fenerbahçe'yi konuda haklı gördüm zaten Aziz Yıldırım sonuna kadar gideceğim dedi. Futbolcu falan zarar görmüş umrumda değil dedi. Beşiktaş'ta sonuna kadar gidecektir işin hukuksal boyutu falan olacaktır. Belli cezalarda gelecek ama Mehmet Topuz kendi kendini bitirmiştir. Türkiye bir futbol değerini kaybetti. 

Forma giymek, 50 milyon dolar verseler oynamam demek ne oluyor. Mehmet Topuz kafasını duvarlara vuruyor keşke demeseydim diye. Madem Beşiktaş'lısın niye Aziz Yıldırım'ı arıyorsun. İki kulübü birbirine düşürüyorsun. Kayserispor ama yinede sahip çıkıyor futbolcusuna Beşiktaş ne veriyorsa fazlasını verelim burada oynasın diyor. Bu saatten sonra Kayseri'ye dönse ne olacak. Kayseri taraftarı bir anda bağrına mı basacak onu. Paranın falan bu olayda hiçbir önemi kalmadı iş gurur meseledir. Gövde gösterisidir bir yerde. Olayları ancak bugün herkesi canlı olarak dinledikten sonra çözebildik. En azından kendim için diyeyim suçluları başka yerde aramışım. 

1 yorum:

  1. Yalnız Mehmet'e iyi gündem yarattı.Her yere röportaj veriyor.Her yaptığı haber olmaya başladı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir