16 Haziran 2009 Salı

Fenerbahçe Bayern Münih Olma Yolunda İlerliyor

Almanya'da Bayern Münih'in en büyük özelliği kendi liginde öne çıkan futbolcuları transfer etmesidir. Kadroda değerlendirsinler veya değerlendirmesinler Bundesliga'da sivrilen yıldızlar mutlaka Bayern Münih yolunu tutarlar. İyi oynarlarsa orada yıldız olurlar, tutmazlarsa çeşitli kulüplere dağılırlar. Bazılarının ismini bile hatırlamayız. Fenerbahçe'de Bayern Münih olma yolunda zaten ilerliyordu. Son birkaç senede de Süper Lig'de ön plana çıklan birçok futbolcuyu kadroya kattılar ama büyük çoğunluğundan yararlanamadılar. Bu yararlanamadıkları futbolcuların çoğuda bu sezon takaslarda kullanılıyor. Çünkü Fenerbahçe önümüzdeki sezona güçlü girmek için kesenin ağzını açtı ve öne çıkan futbolcuları transfer ediyor. Önce takıma Bilica ve Bekir İrtegün katıldı. Sonrasında büyük uğraşlarla son yılların en sancılı transferi olan Mehmet Topuz resmi sözleşmeyi imzaladı. Yeni gelen haberlere görede 4.2 milyon euro artı iki futbolcuya Özer Hurmacı'da transfer edildi. Aziz Yıldırım verdiği 3 yıl üst üste şampiyon olma sözünü tutmak için kesenin ağzını açıp önemli transferler yapıyor. Tabi bu transferler bu kadar paraya yapılmalı mı tartışma konusu olur. Baız futbolcular böyleliyle hak ettiğinden fazla bonservisler alacaklar. Böylelikle bu işten Anadolu kulüpleri karlı çıkacak. Yabancı kontenjanı ile ilgili görüşlerimi söylemiştim bu kontanjan böyle katı olmaya devam ettiği sürece 3 büyükler Türk futbolculara çok para harcarlar.

Mehmet Topuz transferinin sancıları hala sürüyor. Mehmet Topuz'un yaptıkları Fenerbahçe ile Beşiktaş'ı karşı karşıya getirdi. Hatta bugün Beşiktaş yönetimi zehir zemberek açıklamalar yaptı. Bu transferin ona gitti, buna geldi kısmına girersek işin içinden çıkamayız. Olan oldu Fenerbahçe'de forma giyecek. Bonservisi için 9 milyon euro + bir futbolcu diyorlar. Mehmet Topuz'un bu kadar para etmesinin öncelikle nedeni Aziz Yıldırım'ın bu işi gurur meselesi yapmasıdır. Paraya acımadı ama Topuz'u da Beşiktaş'a yar etmedi. Mehmet Topuz 2 senedir büyük düşüş içinde. Geçmişte yaptıklarını yapamamaya başladı, Milli Takım'a seçiliyordu artık kadroyada seçilemiyor. Kayserispor'dan gitmek istiyorduda kafası başka yerde miydi bilmiyorum. Eğer sebebi buysa Fenerbahçe onun için uygun kapı olabilir. Orta sahanın sağında veya ortasında Mehmet Topuz büyük yararlar verebilir. Hem hücümü hemde savunmayı yapabilecek isimlerden. Ayrıca çok isabetli şutlarıda var. Orta sahada güzel alternatif oluşturacaktır. Tabi bunları eski Mehmet Topuz'a dayanarak söylüyorum umarım eski performansına kavuşur. Çünkü böyle yeteneklerin Milli Takım'da da oynamasını istiyorum.

Özer Hurmacı ile önceki yıllarda Galatasaray'a transfer olacaktı ama son anda transfer gerçekleşmemişti. Bu süre içinde de Özer futbolunu çok geliştirdi ve büyük takımların gözde futbolcusu oldu. Fenerbahçe kendisiyle uzun süredir ilgileniyordu sonunda transferi neticelendirdi. 4.2 milyon euro + 2 futbolcuya Özer'i de renklerina kattı. Özer bu ülkenin gördüğü en önemli yeteneklerden birisi. Aykut Kocaman'ın ayağa pas yapan, pas trafiği ile rakip takımın dengesini bozan sistemde takımın beyni durumundaydı. Güçlü fiziğiylede aklımızda kalan 10 numaralara hiç benzemiyor. Özer'de işin savunma konusunda etkili olabilecek futbolcu. Ama onun transferi ipleri birazda Alex'in elinden almak için oldu diyorum. Fenerbahçe'de günümüz futbolunun orta sahaları gibi futbolcular transfer ediyor ve Alex takıntısından kurtulacak gibi. Mehmet Topuz'a göre Özer'in Fenerbahçe'ye daha büyük fayda sağlayacağına inanıyorum ama bu futbolculara çok paralar veriliyor.

Türkiye içinden bununla da bitecek gibi görünmüyor Fenerbahçe'nin listesinde Sercan Yıldırım, Volkan Şen gibi isimlerde bulunuyor. Bursasspor ne kadar satmayacağız desede Aziz Yıldırım önemli ücretler ödemeyi göze almış. Daum'un ilk geldiğinde de buna benzer kadro kurulmuştu. Daum ikinci gelişinde de aynı tabloyla karşılaşacak. Avantajı Türk futbolunu ve futbolcularını iyi bilmesidir. Bu yüzden kafasındaki sistemi rahat oturtacaktır. Benim tek merak ettiği Aziz Yıldırım bu transferleri Daum'a danışıyor mu yoksa kendi kafasından mı yapıyor. Aragones ile de henüz anlaşılamadı bu yüzden Daum resmen açıklanamıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir