15 Haziran 2009 Pazartesi

Lugano Ayrıldı, Gordon Schildenfeld Sorun Çıkartıyor

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta stoper gündemi başlamış bulunmaktadır. Lugano büyük uğraşlara rağmen takımda tutulmaya ikna edilemedi, Beşiktaş'ta ise tam tersi bir durum var Gordon Schildenfeld takımdan bir türlü gönderilemiyor. İki takımda yeni sezona stoper takviyesi yaparak girmek istiyorlar çünkü savunma bölgelerinde sorunlar var. Fenerbahçe yapacağı transferlerle bunu atlatabilir ama Beşiktaş yabancı kontenjanını boşaltmak zorunda.

Lugano Türk futboluna büyük izler bırakarak Fenerbahçe'den ayrıldı. Fenerbahçe'de 3 sezonda oynadığı futbolla adından çok söz ettirdi. Lugano'ya baktığımızda savaşan, hırslı, agresif ama bir o kadar da kaliteli savunma oyuncusudur. Birebirde etkilidir, hava toplarında rakibe geçit vermez. Ayrıca stoper olmasına rağmen golcü özelliğide vardır. Lugano'nun Türkiye'de sorunu öfkesini kontrol edememesiydi ve yediği gereksiz kırmızı kartlarla, çıkarttığı olaylarla takımının başına bir çok kez dert açmıştır. Buna rağmen Fenerbahçe kendisinden vazgeçmek istemedi çünkü Lugano tipinde futbolculara her takımın ihtiyacı var ve diğer ülkerde bu tarzda futbolcuların piyasa değeri çok yüksek. Lugano çok iyi teklifler almışki Fenerbahçe'de kalmak istemedi. Lazio ile adı geçiyordu ben bu ayarda bir takıma transfer olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe Aurelio'da olduğu gibi Lugano'nun da yokluğunu çok fazla arayacaktır. Edu'da takımdan gönderilince bir anda savunma kurgusu değişti. Bilica ve Bekir transferleri geldi ama Bilica'nın yaına yabancı stoper getireceklerdir. Bilica Lugano'nun boşluğunu doldurabilecek mi hep birlikte göreceğiz. Fenerbahçe'liler dışında Türk futbolunun çok ahını aldı. Herkesin antipatiyle baktığı futbolcu olduğu içinde Türkiye'den ayrılmış olabilir.

Beşiktaş ise yabancı kontenjanını bolaştıp yeni isimlere yönelmek için büyük çaba sarfedecek. Gordon Schildenfeld'in kirası bitti ve Beşiktaş'a geri döndü. Nasıl transfer edildi, kim izledi onu da bilmiyorum Türkiye'de oynadığı dönemde kör diye eleştiriler aldı. Sıfır katkıyla oynadığı için takımdan gönderilmek istendi olmadı. Hatta reklam falan da verdiler bu adamı alana üstüne para veriyoruz gibisinden yine olmadı. Sonunda her köründe bir alıcı vardır deyip Duisburg futbolcuyu kiraladı. Şimdi sözleşmesinin feshi için 2.5 milyon euro istiyor. Bu adamı göndersen bu seferde Seric ve Hugain var sırada. Beşiktaş'ın bu transfer döneminde işi çok zor. Yabancıları göndermek ayrı dert yerlerine yeni adamlar almak ayrı dert.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir