4 Haziran 2009 Perşembe

Fenerbahçe Ülker Saha Avantajını Aldı


TBL Play-Off Final Serisi ilk maçında Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen' i 68-60 yenerek seride 1-0 öne geçti ve rakibinden saha avantajını almayı başardı.

Efes Pilsen maç boyu büyük hatalar yaparak maçı adeta rakibine hediye etti. Basketbolda elbette hatalar olacaktır ama final maçında bu kadar hata yaparsanız sonuç kaçınılmaz oluyor. Özellikle Ender Arslan' ın yaptığı kritik hatalar Fenerbahçe' nin işini kolaylaştırdı. Charles Smith hücumda etkili olamamasına karşı savunmada çok iyi işler çıkardı. İki takım da hücumda istenilen seviyede olmasa bile savunmada iyi gözüktüler.

Fenerbahçe Ülker için ise bu maç çok kritikti. İlk maçta alınacak galibiyet hem Ayhan Şahenk' te maç kazanamama düşüncesini akıllardan silecek hem de saha avantajını Fenerbahçe Ülker' e getirecekti. İstediği şeyleri aldı Fenerbahçe ve şu anda Efes Pilsen' e göre daha avantajlı bir duruma geldi.

İkinci maç artık çok önemli Efes için. Olası bir mağlubiyette süpürülme tehlikesi bile belirebilir. Eğer bu maçı alamazlarsa üçüncü maçta taraftar desteğini arkasına almış bir Fenerbahçe karşısında pek şansları olmaz.

4 yorum:

  1. Efes ters köşe yaptı bizi :) Ben A.Ş' de maç vermez diyordum :D

    YanıtlaSil
  2. Aslında iyide oynadı ama (: neyse ikinci maçta toparlayacağını düşünüyorum Efes'in..

    YanıtlaSil
  3. Bence de alırlar ikinci maçı. Yoksa Fb Ülker süpürgeleri hazırlar :D

    YanıtlaSil
  4. Lidere yakışmayan hareketler bunlar :D

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir