1 Haziran 2009 Pazartesi

Fener'den Giden Düşüyor

Avrupa'da futbol yaşantılarını sürdüren lejyönerlerimiz sezonu hüsranla tamamladı. Fenerbahçe'den İngiltere'nin Middlesbrough takımına transfer olan Tuncay Şanlı, Premier Lig'de ilk senesi olmasına rağmen oldukça iyi bir performans sergiledi. Boro taraftarlarının sevgilisi haline gelen Milli futbolcumuz malesef sezon sonunda takımının bir alt lige düşmesine engel olamadı.

Fenerbahçe'den tatsız bir şekilde ayrılmıştı Tuncay geçtiğimiz sezon başında. Bonservis bedeli kazandırmadan ayrılması hala Fenerbahçe yönetimini âh ettiriyordur eminim. Belkide Aziz Yıldırım'ın âhı Middlesbrough'dan çıktı ve küme düştüler. Aslında bakarsak Tuncay bu sene çokta başarılı bir performans sergiledi. Middlesbrough'da yılın futbolcusu, en sevilen futbolcu falanda oldu ama tek başına takımını kurtarmaya yetmedi performansı. Devre arasında transferi söz konusu olmuştu hatta ama bonservis bedeli yüzünden takımında kaldı. Şimdi Middlesbrough küme düştü Tuncay Premier Lig ekiplerinden birine gidecek diye tahmin ediyorum. İnşallah orta düzeyin biraz üstünde bir ekipte oynar kendini daha iyi ifade eder.

Fenerbahçe'den olaylı bir biçimde La Liga'nın yolunu tutan Real Betis'li Mehmet Aurelio, ligin son haftasında forma giymediği karşılaşmada Real Betis kendi seyircisi önünde Valladolid'le 1-1 berabere kaldı. Betis sezonu 18. sırada tamamlayarak önümüzdeki sene 2. Lig'de mücadele edecek.

Fenerbahçe'nin belkide sezon başından beri eksikliğini en çok hissettiği ikinci isim Mehmet Aurelio oldu. Milli takımdaki performasını falanda görünce eksikliği bir kat daha hissedildi. Aslında sorun Aurelio'nun gitmesinden ziyade yerini dolduracak bir futbolcunun alınmamasıydı. Aurelio'nun gittiği takım Betis İspanya'da ilk haftalarda göze hoş gelen bir futbol oynasada düşmekten kurtulamadı. Nasıl ki Tuncay'ın performansı Boro'ya yetmedi Mehmet'in performansıda Betis'e yetmedi. Aurelio'nun en büyük şanssızlığı ise şüphesiz sondan bir önceki hafta sakatlanması oldu. Tuncay kendini alacak bir kulüp nasılsa bulacak. Ama Aurelio için aynı şeyi söylemek malesef pek olmayacak gibi. Galatasaray ilgileniyordu ama yeterince sakat futbolcusu var sarı kırmızılıların birde Aurelio ile uğraşacaklarını hiç sanmıyorum ben kendi adıma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir