30 Haziran 2009 Salı

Fransa'da Bir Türk

Fransa'nın Sochaux Kulübü'nde forma giyen milli futbolcumuz Mevlüt Erdinç Paris Saint Germain'e transfer oldu. Melüt ile uzun süredir ilgilenen Paris kulübü pazartesi günü 4 sularında transferi noktaladı ve Mevlüt Erdinç'i 4 yıllığına renklerine bağladı. İlk olarak Paris Saint Germain Kulübü'nde Mevlüt için 10 Milyon Euroluk bonservis bedeli isteyen Sochaux Kulübü, uzun süren görüşmeler sonucunda fiyatta 1 Milyon Euroluk daha indirim yapmaya ikna oldu ve 9 Milyon Euroluk transfer ücreti karşılığında Mevlüt Erdinç'i Paris kulübüne verdi. Daha öncede Atletico Madrid'ten Gregory Coupet'i transfer eden Paris Saint Germain 2 Temmuz Perşembe günü yeni transferler Gregory Coupet ve Mevlüt Erdinç'i birlikte basına tanıtacak.

Fatih Terim kendisini Milli Takım'a aldığında çoğumuzun pek takip etmediği futbolculardandı. Milli Takımımız da U-19, U-21 katagorilerinde de oynadıktan sonra A Milli Takım'a yükseldi ve Fatih Terim'in gözdelerinden birisi oldu. Hem Fransız hemde Türk vatandaşı olan Mevlüt Fransa'nın U-17 takımında oynadıktan sonra Türkiye'ye kazandırıldı. Bu anlamda büyük başarı gösterdik. Çünkü Mevlüt Erdinç büyük gelecek vaad eden futbolcular arasında gösteriliyor. Sochaux'da büyük çıkış yakaladı ve bunun sonucunca Paris Saint Germain'e 9 milyon euro karşılığında transfer oldu. Santrafor olarak, forvet olarak hatta sağ açık olarakta oynayabilir. Hızı ve tekniğiyle ön plana çıkıyor. Gol atmasından çok gollerin oluşumunda daha ön planda kalıyor. Milli Takım'da oynadığı çoğu maçta eleştirilmesine rağmen Fransa'da harikalar yarattı. Henüz 22 yaşında ve hem Fransa'da hem de Milli Takımımız da önemli işler yapacaktır. Burada sormamız gereken Mevlüt 9 milyon euro eder mi acaba sorusu olmalıdır. Fransa ligini çok da izlemediğim için onun Fransa'da yaptıklarını duyum olarak alıyorum. Sochaux ne kadar kötü gitsede Mevlüt Erdinç çok ön plana çıktı. Yalnız orada yarattığı harikaları Milli Takım'a yansıtamadı. Uyum sorunu mu çekti, yoksa sistem mi ona uymadı bilmiyorum ama bir an önce kendine gelmesini bekliyorum. PSG onun için büyük fırsat oldu çünkü göz önünde duran bir takımda forma giyecek ve ileride kendini Avrupa Kupaları'nda da kendini gösterme fırsatı bulacak.

PSG ise eski günlerini aramaya devam ediyor. Mevlüt Erdinç transferiyle birlikte Fransa'nın deneyimli kalecisi Coupet'i de transfer ettiler. Atletico Madrid'de mutlu olamadı ki Coupet Fransa'ya geri döndü. Fransa'da Lyon hakimiyetinin yıkılması çok önemliydi. Şimdi Lyon daha da güçlenip gelmek isteyecek bunun yanında son şampiyon Bordeaux ve Marsilya'da var. PSG'nin de bu yarışın içinde olması yıllardır Fransa'da eksik olan heyecanın geri dönmesine sebep olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir