1 Temmuz 2009 Çarşamba

Efsane 22'den Efsane 8'e Doğru

Real Madrid'de forma giyen birçok efsane çeşitli forma numaralarını efsaneleştirdi. Bu efsaneler içinde de bazı efsaneler örnek verirsek Zidane gibi bazı numaraları ölümsüzleştirdi. Kaka Real Madrid'e transfer olduğunda herkes onun 5 numaralı formayı giyip Zidane'nin yerini alacağını düşündüler. Kaka ise efsaneleşen numaralara saygı göstereceğini seçimini buna göre yapacağını söyledi. Real Madrid'in transfer ettiği iki süperstar yani Kaka ve Cristiano Ronaldo'yu karşılaştırmak gerekirse Kaka karakter olarak çok ön plana çıkıyor. Ronaldo belki daha çok para etti veya daha büyük hayran kitlesi var, hepsini geçtim daha iyi futbol oynayabilir ama Real Madrid'de birisi Zidane olacaksa bu Kaka'dır. Milan'da 22 numarayı giyen bu numarayla özdeşleşen Kaka'yı artık 8 numaralı formasıyla izleyeceğiz. Real Madrid'de 8 numarayı Gago giyiyordu şimdi forma numarasının elinden alındığını görünce nasıl tepki vereceğini de merakla bekliyorum.

Milan'da kalmak için herşeyi yapan Kaka küresel krize mağlup oldu ve Real Madrid'e gitmek zorunda kaldı. Ama Güney Amerika'lı futbolcuların içinde genelde İspanya aşkı vardır. Perez'de Kaka için ''Herkes bilmeli ki Kaka, birçok takımdan önemli öneriler aldı ama o, birçok kez söylediği gibi düşlerinde oynamak istediği takımı, Real Madrid'i seçti'' dedi. Bu yüzden ligin devre arasında Manchester City için daha büyük rakamlar konuşuluyorken teklifi reddeden Kaka bu yaz döneminde Real Madrid'e hayır diyemedi. İkinci Los Galacticos operasyonuna başlayan Real Madrid ise gövde gösterisini yapmaya başladı. Kaka için rüya gibi tören düzenlediler. Latin Amerika'dan Japonya'ya dek dünyanın dört bir yanından herkese ulaşılması ve kulübün ve Kaka'nın en iyi biçimde reklamının yapılması için alışılmışın dışında bir saatte, Real Madrid'in maçlarını yaptığı Santiago Bernabeu Stadı'nda tanıtımı yapılan Kaka'yı, akredite olan 350 kadar basın mensubu izlerken, statta da yaklaşık 40 bin kadar taraftar bulundu.

Bu gövde gösterisi başlangıç tabiki. Bunun daha büyüğü Ronaldo için yapılacak. Belki 40 bin taraftarın yerine 60 bin taraftar gelecek. Barcelona'ya karşı Real Madrid şovunu yapmaya devam edecek. Tabi bu şov Barcelona'nın çok umrunda mı bilinmez çünkü şu aşamada yıkılmaz güç konumundalar. Kaka, Ronaldo olası Ribery, Villa gibi transferlerle Barcelona'yı yakalamaya çalışacaklar. La Liga'da yıldız savaşları başlıyor. Futbolunu çok beğendiğim, karakterine hayran kaldığım, Brezilya'nın en gözde futbolcularından olan Kaka'nın Real Madrid'de oluşu benim Real Madrid'e büyük sempati duymam için büyük etken. Üstelik bu sempatiyi Cristiano Ronaldo antipatim bile değiştiremez.

Kaka 65 milyon euro bonservise mal oldu ve yıllık 9 milyon euro alacak. 6 yıllık sözleşme imzaladığını düşünürsek 54 milyon euro garanti para kazanacak. Bu ücretler futbol piyasasının dengesini çok bozdu. Neredeyse bu ücretlerle NBA'de kazanılan paraya ortak olmaya çalışıyorlar. Ankette de dediğim gibi biri bu Real Madrid'i durdursun. Eskiden modern köle diye Ronaldo'nun satılmamasını eleştiren Bletter oluşan bu mali dengesizlik için neler yapacak acaba.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir