18 Haziran 2009 Perşembe

Bursaspor'lular Kapış Kapış

Bursaspor’dan Mustafa Sarp’ı kadrosuna katan Galatasaray, yine aynı takımın genç yıldızı Volkan Şen'i transfer etmek için harekete geçti. Bursasporun altyapısından yetişen ve geçen sezon oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çeken 1987 doğumlu Volkan Şen için Galatasaray yönetiminin Bursaspor ile temasa geçtiği öğrenildi. Galatasaray yönetiminin Bursaspor'a Mehmet Güven ile birlikte bir miktar para teklif ettiği bildirildi. Genç futbolcu Volkan Şen bu sezon yeşil-beyazlı ekipte 25 maçta sahaya çıkarken, bunların 17’sinde ilk onbir oynadı ve 1 gol attı.

Türk futbolcularının böylesine kapış kapış gittiği ortamda Galatasaray Türkiye içinden transferde sessiz kalmıştı. Aslında büyük paralar veripte ülke içinden transferler yapmayada gerek yok. Çünkü kaliteli, güçlü kadromuz var ve elimizde müthiş Türk futbolcular var. Altyapımızda sağlam olduğundan buna pek ihtiyaç duymuyoruz. Bu yüzden Mehmet Topuz veya Sercan Yıldırım için açık arttırmaya girmemize gerek yok. Ama Volkan Şen'e talip olduk. Kendisini Fenerbahçe'de istemesine rağmen biz ciddi teklifle karşılarına çıktık. Ertuğrul Sağlam'ın gelişiyle birlikte Bursasspor inanılmaz çıkış yaptı yapmasına ama yaptığı en önemli iş elindeki futbolcularının değerini çok arttırdı. Yani genç oyunculara fazlaca süreler verdi ve bu futbolcularda şanslarını iyi kullandılar. Volkan Şen'de orta sahada oynadığı iyi futbolla bu sezon önemli işler yaptı. Bursasspor'un buralarda olmasında katkısı büyük. Günümüz orta sahalarında bulunan hücum - savunma dengesini yakalayabilen özellikleri var. Bu yüzden transfer olması durumunda Ayhan Akman'dan formayı alabileceğini düşünüyorum. Yaşı da 22 olduğu için mükemmel transfer olacaktır. Karşılığında verilen Mehmet Güven'de bu özelliklere sahip olmasına rağmen kendisini hiç gösteremedi. Bu yüzden takımdan ayrılacak isimler arasında adı dolaşıyor. Belki kendisini Bursasspor'da bulur.

Ertuğrul Sağlam haklı olarak futbolcularını satmak istemiyor ama öyle teklifler geliyorki bir yerde de gücü yetmiyor. Sercan Yıldırım için Fenerbahçe uğraşırken bir anda Beşiktaş devreye girdi ve 7 milyon euro önerdi. İkinci Mehmet Topuz vakasıda o transferde yaşanabilir. Ayrıca Shin Young-Rok'a da Avrupa'dan ciddi teklifler var. Bursasspor açısından yoğun bir transfer dönemi yaşanacağa benziyor.

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir