18 Haziran 2009 Perşembe

Basketbolun Kralı Efes Pilsen

Beko Basketbol Liginde müthiş seri dün akşam oynanan Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen maçı ile sona erdi. Bütün gerginliği, heyecanı ve basketbolun güzelliklerini izlediğimiz seriden alnının akıyla çıkan ekip Efes oldu. Efes Pilsen rakibini seride 4-2 yenerek 2008-2009 sezonunun şampiyonu oldu. Bu Efes'in tarihindeki 13. şampiyonluğu oldu.

Maçın görünen kahramanı 23 sayı ve 9 ribaund ile Kaya Peker olurken asıl kahramanlar seride çokta varlık göstermeyen ama bu maçta yıldızını parlatan Smith ile takımın aslarından olan Ender Aslan'dı. Smith geride kalan 6 maç boyunca Efes'in en çok şey beklediği isimlerdendi. Fakat nedendir bilinmez biraz arka planda kaldı. Bu maçta ise tam tabirle patlama yaptı. Bilhassa kritik anlarda bulduğu üçlükler ile şampiyonluğa giden yoldaki sağlam adımlarında sahibi oldu. Fenerbahçe Ülker adına maçın yıldızı ise 14 sayı ile Willie Solomon oldu. Maçın başında bulduğu üçlükle Solomon perdeyi açan isimdi.

Maça Solomon ve Mirsad'ın üçlükleriyle müthiş başlayan Fenerbahçe Ülker birden 9-4 öne geçti. İlk çeyrekte üstünlüğü elden bırakmayan ve yüksek bir üç sayı yüzdesiyle oynayan sarı lacivertli ekip 25-21'lik bir skor ile periyotu tamamladı. İkinci periyotta ise tam bir Efes Pilsen fırtınası izledik. Bütün sezon sadece 2 kez yenilen takım geride kalan 5 maçın içinde ilk defa bu kadar sezondaki o müthiş performansını sergiledi. İkinci çeyrek tamamen Kaya Peker kontrolü altındaydı adeta. Bu üstünlük bütün periyot devam etti, serideki maçlarda 70 sayıyı gören takımın maçı kazandığını gördük hep ama bu maçta devreye 50-41'lik Efes üstünlüğü ile gidiliyordu.


İkinci devre başlarken maçın en skorer ismi Kaya ilk sözü söyledi. 3. periyot ortada geçti diyebilirim. Efes sayı buldu Fenerbahçe cevap verdi, Fenerbahçe sayı buldu Efes cevap verdi. Hatta bir ara aradaki fark eridi ve takımlar 54-54 eşitliğe getirdiler skoru. Fakat boyalı alandaki sayıları ile skor üstünlüğünü elinde tutan Efes bu periyodu da 59-65 önde tamamlayarak şampiyonluk sinyallerini vermeye başlamıştı. Maçın son periyodunda da durum değişmedi. Maçın tamamında sakin ve rahat bir görüntü sergileyen Efes son 10 dakikada da gayet rahat ve güzel oynayarak maçı koparmasını bildi. Bir ara farkın 11 sayıya çıktığı maçıda 76-79 ile kazanarak seride durumu 4-2'ye getirdi ve şampiyonluğunu ilan etti.

Maçın bazı yerlerinde yine sahaya atılan yabancı maddeler ve kötü tezahürat olsada bunlardan bahsetmeye gerek yok artık. Seri bitti Efes Pilsen şampiyon oldu şimdi bunun tadını çıkarma zamanı. Yalnız tek bir şey söylemek istiyorum. Maç bitti tam Efes tadını çıkaracak şampiyonluğunun Fenerbahçe'lilerin sahaya attıkları yetmedi kendilerini atmaya başladılar bu defada. Sanki siz sahaya inince şampiyonluğu size verecekler. Ama ben demiştim bu seri karakolda biter diye. Bakın bitti işte. Şaka bir yana Efes Pilsen'i kutlarım. Zaten ligi lider olarak kapatmışlardı ve bu şampiyonluğu sonuna kadar haketmişlerdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir