5 Haziran 2009 Cuma

Güzel Bir Gün Güzel Bir Rakip


A milli futbol takımımız bu akşam Türkiye saati ile 22:00'de hazırlık maçında Fransa ile karşı karşıya gelecek. Hazırlıklar tamamlandı artık maç saati beklenmeye başlandı. Fatih Hoca dün düzenlediği basın toplantısında "Kimse umudunu kesmesin Dünya Kupasına gideceğimize yüzde yüz inanıyorum" dedi. Fatih Hoca'nın ne kadar kendine güvenli olduğunu, ne kadar kendinden emin olduğunu bilmeyenimiz yoktur herhalde. Fakat Fransa maçı biraz zor geçecek onun için. Çünkü İspanya maçlarından sonra ilk ve en ciddi rakip Fransa olacak. Azerbaycan falan Türkiye'nin ayarında bir takım değil. Yani Azerbaycan maçını kriter olarak alalım nasılız görelim falan olmaz. Fransa maçında alınacak bir galibiyet hem oyunculara güven aşılar, hemde kamuoyu önünde İmparatorun güvenini tazeler.

Gelelim yukarıdaki fotoğrafın hikayesine; dün akşam milli takım son antrenmanını maçın oynanacağı stadın yanındaki antrenman sahasında yaptı. İlk 15 dakikası basına açıktı bu antrenmanın. Yukarıdaki fotoğraf da o antrenmandan çekildi. Malum son Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde bu iki arkadaşı yumruk yumruğa hatırlıyoruz. Herkes merak ediyordu araları nasıl ne durumdalar diye. Fatih Hoca'da "onlar kendi aralarında çözerler bu milli takıma yansımaz" demişti ilk basın toplantısında. Fotoğrafa bakınca sahiden çözmüşler gibi duruyorlar. Bakalım ilerleyen günlerde nasıl bir tavır olacak aralarında. Ben fotoğrafın samimi olduğunu düşünüyorum en azından öyle istiyorum. Gerek Semih gerekse Arda son dönem Türk futbolunun kendi mevkilerindeki en önemli isimleri. Gerçekten yakışmıyor kötü hareketler.

2 yorum:

  1. Bu akşam milli takımın çizgisini göreceğiz sanırım.İşin bir iyi bir kötü tarafı var bence.İyi tarafı takım maçı kazanırsa herkese bı moral olacak ,fatih hoca gaza gelecek ,prestijimiz artacak vb.Sonuçta ise Dünya Kupasına giden yolda kapıyı sonuna kadar açmaya yetecek dirayeti kazanacağız.Lakın kötü olan şey ise yine maçı kazanmamız sonucu olacak kötü gidişatın üstü örtülücek ZOR GÜNLERİN TAKIMI sıfatını bı kez daha sırtımıza geçirip turnuvaya katılma yolunda önemlı bı vırajı dönmüş olucaz.Sonuçta sıkıntı çekmeden bi maç izler olamıycaz.

    Efendım bızım hakkımız değilmi şöyle gerıle gerıle bır maç ızlemek ,rahat rahat mıllı takımın bır maç kazandığını görmek?

    YanıtlaSil
  2. Tabiki hakkımız fakat bize rahat futbol izlemek yok (:

    Galiba milli maçlar bu yüzden bu kadar heyecanlandırıyor Euro 2008'den beri. Gerilmeden maç izleyemiyoruz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir