5 Haziran 2009 Cuma

Galatasaray'ın Yeni Teknik Patronu; Rijkaard

Galatasaray'da bekleyiş sona erdi ve teknik direktörlüğe Frank Rijkaard getirildi. Geçen sezon Skibbe tercihiyle eleştirilen ondan sonra Bülent Korkmaz'ı takımın başına getirerek yine eleştirilen hedefi olan Adnan Polat bu sezona işi sıkı tutarak dünyaca ünlü bir isimi takımın başına getirdi. Rijkaard'ı tanımayan sanırım yoktur. Barcelona'da Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, La Liga şampiyonluğu, Hollanda Milli Takımı ile büyük başarılar kazandı. Johan Cruyff'un öğrencilerindendi yani onun futbol mantığını hep sahaya yansıttı. Galatasaray için hayırlı olmasını diliyoruz.

Rijkaard Galatasaray'ın aradığı kan diyebiliriz. Hücum futbolunu seven ve sisteminden asla şaşmayan bir yapısı var. Sakin görüntüsünün altında aslında bir dev saklıyor. Barcelona'da çalışırken yedek kulübesini nasıl parçaladığını biliyoruz. Rijkaard genç yaşında teknik direktör olarak büyük işler başarmıştır. Eleştirildiği nokta Barcelona iyi gidiyorken Eto'o sorunsalı ve Ronaldinho ile yaşadığı gerginlik olmuştu. Kriz yönetimini beceremediği söyleniyor. Ama o Ronaldinho'nun da şimdi halini izliyoruz. Galatasaray'ın da yapısı ona son derece uyduğundan burada da önemli işler başaracaktır. Arda Turan gibi süper yıldız adaylarımız için Rijkaard mükemmel seçim oldu. Ayrıca Galatasaray'ı inanılmaz transferlerde bekliyor diyebiliriz. Bu hocayı getiren mutlaka transfer bütçesi konusunda da anlaşmıştır. Kolay gelmezdi yoksa Rijkaard. Co dedik, Ramos dedik, Schuster dedik ama beklemediğimiz ve şahsen benim çok istediğim bir teknik direktörle anlaştık. Galatasaray bu seçimle vizyonunu ortaya koymuştur. Hep diyoruz 2010 Adnan Polat'ın yeniden başkan mı kalacak yoksa kalmayacak mı belirleneceği yıl. Bu yüzdne böyle yatırımlar, sükse transferler yapmak zorundaydı.

Geçen sezon aklımız neredeydi acaba. Rijkaard hamlesi neden önce yapılmadı anlamış değilim. Bu kadar kolay lig şampiyonluğu ve Avrupa Ligi elimizden akçtı. Rijkaard'la beraber futbolda yeniden yapılanmada başlayacak. Adnan Sezgin bazı işlerden elini ayağını çekecek. Bütün Galatasaray'lıların istediği ortam oluşacak. Güzel futbolun yanında önemli başarılar kazanmamızı bekliyorum. Avrupa Ligi'ne katılacağız orada hedeflerimiz büyük olmalı. Ayrıca sezon erken açılacağı için teknik direktörü olayınıda çabuk halleden yönetime teşekkürlerimi sunuyor tekrar Galatasaray'ımıza hayırlı olur diyorum.

2 yorum:

  1. ben demiştim bilen bilir :)


    http://yetenekavcisi.blogspot.com/2009/05/rijkaard-galatasaray.html

    YanıtlaSil
  2. Eve henüz geldim. Telefonu üzerime almamıştım. Şimdi bir baktım Burak abiden mesaj gelmiş; Frank Rijkaard Galatasaray' da diye. Resmen şoktayım:) Hayırlı olsun.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir