14 Haziran 2009 Pazar

Hakan Şükür'e Florya Yolu Gözüktü

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, genç oyuncuların çok sevdiği ve örnek aldığı Hakan Şükür'ü yeniden takımda görmek istiyor.Bunun için görüşmeler sürüyor...Yeni sezon için takımı Teknik Direktör Rijkaard'a emanet eden Galatasaray'da Hakan Şükür'ün de yeniden takıma dönmesi söz konusu. Ancak Başkan Adnan Polat, Hakan Şükür'ü hangi konumda takıma getireceği konusunda kararsız. Yıllarca Sarı-Kırmızılı takımın kaptanlığını yapan ve genç oyuncuların örnek aldığı Hakan Şükür, Rijkaard'a yardımcı hoca olarak önerilecek. Bunu kabul etmezse başka bir formül gündeme getirilecek.

Rijkaard Galatasaray'a kendi teknik edibiyle geldi. Yardımcı hocalardan, kondüsyonerlere kadar Galatasaray teknik ekibi komple yenilenmişe benziyor. Adnan Polat'ın açıklamalarına bakınca Galatasaray'da eskiden futbol oynamış bir futbolcuyu Rijkaard'ın yardımcısı yapmak istediklerini söyledi. Bu isimide Avrupa'da futbol oynamış, lisan bilen isimlerden seçeceklerdi. Bu açıklamalarıyla Hakan Şükür'ü Rijkaard'ın yanına getirmek istediğini anlamak kolay. Bazı açıklamalar Hakan Şükür eğer takımda kalsaydı Galatasaray'ın geçen sezon şampiyon olabileceği yönündeydi. Takımda birlik, beraberlik çok önemli ama Hakan Şükür'ün de olmasını şampiyonluğa falan bağlamam. Yolların ayrılma biçimi son derece etikti ve olması gereken değişimler bunlar. Hakan Şükür'e futbolu bırakınca inanılmaz teklifler yapıldı ama hiçbirisini kabul etmedi.

Rijkaard'ın yanında Türk teknik direktörü bende isterim. Çünkü Rijkaard'ın kurduğu düzeni Rijkaard'dan sonrada birilerinin devam ettirmesi gerekiyor. Çünkü Galatasaray'a bir ekol gelecek. Keşke Bülent Korkmaz devam etseydi ama olmadı şimdi Hakan Şükür gelebilir diyorlar. Hakan Şükür teknik direktör kursuna gidiyor ve diplomasını alacak. Kafasında bu iş var ve Rijkaard'ın yanında başlaması onun için önemli olacaktır. Teknik direktörlük konusunda bütün incelikleri kazanacaktır ve futbolculuğunun ardından teknik direktörlüğü ile de çok konuşulacaktır. Ayrıca genç futbolcular üstünde de etkisi çok büyük bu da Galatasaray'ın hanesine artı olarak yazılır. Türk futbolunu iyi bilmesiylede Rijkaard'a büyük yardımları olur.

Benim korkum şu Hakan Şükür bazı işlere karışmayı çok sever bu yüzden Rijkaard'la anlaşabilir mi onu düşünüyorum. Rijkaard'da kendi işine kimseyi karıştırtmaz çünkü. Bu yüzden Hakan Şükür olur mu olmaz mı bilmiyorum. Eğer Hakan Şükür gelmezsede adayımız Ergün Penbe olacaktır. Bu sezon Hacettepe ile ilk teknik direktörlük deneyimini yaşadı, Rijkaard'ın yanında da büyük tecrübeler kazanacağını düşünüyorum. Hakan Şükür'ün aksine bazı olaylara daha ılımlı yaklaşabileceğinden Rijkaard'la da iyi anlaşabileceğini düşünüyorum. Hakan Şükür yardımcı teknik direktör olmasa bile bir şekilde Florya'ya gireceğe benziyor. Sürekli diyordum futbolcu olarak verecek birşeyi yoktu ama bu tip görevlerde Galatasaray'da çok başarılı olabilir. Bülent Korkmaz'la yollar ayrıldığında Galatasaray'da futbol adına devrimler yapılmasını gerektiğini hep söyledik. Çünkü bu düzenle gitmemiz imkansızdı. Bu yüzden futbolun her alanında yenileniyoruz, başları bir bir kesiyoruz. Galatasaray'ı bu yüzden çok güzel günler bekliyor. Adnan Polat'ın kafasında eski bir yıldızı takımın başında uzun süreler görmek var. Bülent Korkmaz denendi ama çok erken olduğu için olmadı o. Şimdiki hedef Hakan Şükür veya Ergün Penbe gibi gözüküyor. Barcelona Rijkaard'dan sonra alttan Guardiola'yı yetiştirdi şimdilerde ise Luis Enrique yetişiyor. Galatasaray'da bu modeli benimserse futbolu olayının ardından Rijkaard'ın getirdiği ekolle teknik direktörde yetiştirmeye başlayacak.

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir