14 Haziran 2009 Pazar

Ronaldo Vs Messi - Yıldız Savaşları Başladı

Cristiano Ronaldo ve Messi arasındaki Dünyanın en iyi futbolcusu rekabetini hepimiz yakından takip ediyoruz. Messi en iyi diyenler var, Ronaldo en iyi diyenler var. Bu rekabeti Barcelona - Manchester United finalinde takından inceleme fırsatı bulduk ama bir maçla ölçülecek şeyler değil bunlar. Bu yüzden bu iki adamın aynı ligde karşı karşıya olması gerekiyordu. Sağolsun Perez sesimizi duydu ve transfer rekorunu kırarak Ronaldo'yu Real Madrid'e getirdi. Barcelona ve Real Madrid rekabeti zaten ortada şimdide Messi ile Ronaldo'nun karşılaşmasını hep birlikte izleyeceğiz. Tabi bu futbolcuların yanında Kaka, Iniesta gibi diğer faktörlerinde çekişmesi olacak ama gözler bu ikilinin üstünde.

İki futbolcununda birbirinden farklı özellikleri var. Bazı durumlarda birbirlerine ağır basıyorlar. Mesela Messi topla daha hızlı, çabuk ve çevik futbolcu. Topu aldımı rakip savunmayı ip gibi dizip ya gol atıyor ya attırıyor. Ronaldo ise topa daha çok hakim, santrafor gibide oynayabiliyor mesafe tanımayan şutlarıyla çok etkili oluyor. İkisinin ortak özelliği günümüz 10 numaralarının bütün özelliklerini taşıyorlar, kanatlarda daha çok hakimler ve futbol zekaları en üst düzeyde. Aynı zamanda bu iki futbolcuyu izlemek futbolseverler için büyük keyif. Farklı bir yönleride Ronaldo arada skandallarıyla çok gündeme geliyor. Daha geçen gün Hilton kardeşlerle sabaha kadar eğlenmiş, resimler çarşaf gibi ortadaydı. Geçmiştede bunun gibi birçok şey yaşadı. Messi'nin ise daha bir skandalına rastlamadık. Bu da bazı futbolseverlerin Ronaldo'ya antipati beslemesine sebep oluyor.

Yazının asıl amacına gelirsek Ronaldo Real Madrid'e gidişiyle ilgili açıklamalar yapmış. ''Beni sevenler olduğu gibi, sevmeyenler de var. Tribündeki insanların beni yuhalaması ya da ıslıklaması motive olmamı sağlıyor. Kötü sözler duymak ya da nefret dolu gözlerle bakan kişiler görmek beni alakadar etmiyor. Bazen kötü oynuyorsam, kendimi kötü hissederim ki; bu çok fazla olmaz. İyi bir oyuncu olduğumun ben de farkındayım. Kariyerim açısında daha da başarılı işlere imza atma amacındayım" dedi. Messi ile kıyaslanması için de fikirlerini açıklayan Cristiano Ronaldo, kendisini başkalarıyla aynı kefeye koymadığını ve Messi'nin kıskanılacak bir tarafının olmadığını belirtti. Son olarak ise "Ben Cristiano Ronaldo'yum ve herşeyin en iyisini ben yapabilirim. Ronaldo şimdiden büyük oynamaya başladı ve iddasını ortaya koyuyor. Messi'nin kıskanılacak yanları olmasada örnek alınması gereken yanları çok. Herkes herkesten birşeyler öğrenebilir. Ronaldo son derece profesyonel oyuncu yarın öbür gün Barnebau'dan ayrılsa Real Madrid'de yaptıkları hiç umrunda olmayacak. İçinde çok ateşli bir takım sevgisi taşıdığına inanmıyorum.

Bunun yanında Messi'nin de açıklamaları var tabiki. "Kaka ve Ronaldo transferleriyle güçlendikleri doğru ancak biz kendimize bakmak zorundayız. Barcelona'nın şu anki kadrosu oldukça güçlü. Oynadığımız futbol taraftarlarımıza keyif veriyor. Ancak bu sezonun geçen sezondan daha zor olacağı kesin." dedi. Messi kendine yakışır biçimde söylemlerde bulunmuş. Real Madrid'in güçlendiği hatta daha da güçleneceği ortada. Perez rahat durmayacak ama Barcelona müthiş bir sistem, kurulu düzen. Barcelona'da ki bu yapıyı yıkmak çok kolay olmayacak. Geçen seneki mükemmel futbollarının üstüne koyup bu sene daha da başarılı olacaklarını düşünüyorum. Yalnız Messi'nin de dediği gibi; Real Madrid'de iyi geliyor ve Barcelona'nın işi çok zor. Bu da en çok bizleri mutlu eder çünkü inanılmaz bir rekabete şahit olacağız. Ayrıca bu açıklamalar bitmeyecektir herkes inanılmaz rekabete hazır olsun.

1 yorum:

  1. ronaldo kendine yakışan açıklama yapmış, onun kadar antipatik bir futbolcu tanımıyorum, barca manu karşılaşmasında ise evet belki iyi futbol oynadı, şutları falan iyiydi ilk on dakika sonra zaten bir güzel durduruldu ve çirkefleşmeye başladı, kafa göz dalacaktı artık, messi'nin de bir pozisyonunu hatırlıyorum yine topla bütünleşmiş çalım atarken düşürüldü, yerden kalktı devam ediyordu hakem faul verdi, böyle mücadeleci mi acaba kendisi, messi'nin azmi övgüye değer, kıskanmaya değer, sırf bu sebepten ronaldo bu seviyede kalacak ve ilerleyemeyecek messi ise daha yarısında belki, şu tespiti de çok severim messi mahallenin sevimli çocuğu, ronaldo artist delikanlısı :d, gelecek seon bu farkı daha iyi anlayacağız, artık ronaldo'ya düzülen methiyeler de azalır diye düşünüyorum :)

    seneye ise real yaklaşır barca'ya, at başı gider mi bence zor, bu kadar yıldızı toplayıp iyi olamamak gibi bir ihtimal yüksek bence, bu futbolcular bireysel olarak tabi ki iyi ama futbol takım oyunu ise barca'nın eline su dökemezler bu konuda, viva barcaaa :d

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir