14 Haziran 2009 Pazar

Hooijdonk Bizi Çözmüş

Fenerbahçe'nin eski yıldızlarından Pierre Van Hooijdonk Fenerbahçe, Galatasaray ve Turkcell Süper Lig ile ilgili bazı değerlendirmelerde bulunmuş. Gittikten sonra Hollanda'da bile bu kadar iyi görülebilen bir durumda olduğumuzu bilmiyordum açıkçası. Pierre'in bazı sözleri şu şekilde;

F.Bahçe'nin başarısızlığındaki en büyük sebep Aurelio'nun gidişiydi. Bu bölge futbolda çok önem taşıyan bir yer. O bölgede çok önemli bir oyuncularını kaybettiler ve yerine iyi, kaliteli bir isim koyamadılar. Bu konuda sanırım hepimiz hemfikiriz. Bir takımın tek oyuncu üzerine kurulması benim en çok karşı çıktığım şeylerden biri olmakla birlikte Fenerbahçe'nin takım oyunu oynayabildiği zamanların sebebinin Aurelio'nun orta sahanın göbeğinde dinamo gibi çalışmasından kaynaklandığına eminim.

G.Saray Rijkaard'ı alarak çok çok büyük bir iş yaptı. Bu olay Hollanda'da da büyük bir sürpriz yarattı. Galatasaray iyi transferler de yaparsa Rijkaard'la şampiyonluk için ipi rahat göğüsler. Sanırım Rijkaard'ın gelmesi tüm dünyada sürpriz etkisi yarattığı gibi Hollanda'yı da sarsmış. Zaten Ajax taraftarlarının Rijkaard'a kızmasından anlamamız lazımdı ne kadar sürpriz olduğunu. Kimse böyle bir hamle beklemiyordu. Galatasaray taraftarları bile (ki bunların başında ben geliyordum)..

Bu sene Sivas'ın performansı müthiş etkileyiciydi. Hollanda'da birçok insan da bunu takip etti. Şampiyon olabilirlerdi ama kendi sahalarında kaybettikleri puanlarla bunu kaçırdılar. Sivas'ın şampiyonluğu gerçekten 3 büyükler hegemonyasını yıkacak ama iyi başladıkları ligi nihayete erdiremediler bir türlü. Neyse iki defa sıçradılar bakarsınız üçüncüde uzanırlar şampiyonluğa.

F.Bahçe'nin başarılı olabilmesi için takım yenilenmeli ve stilini değiştirmeli. Takıma çok tanınmış ve başarılı oyuncular değil başarıya aç ve genç oyuncular alınmalı. İşte buna sonuna kadar katılırım. Sen yıldız diye gidip kulübünde Avrupa Şampiyonu, milli takımında Dünya Şampiyonu olmuş 30 yaş ve üzeri adamları alırsan tabiki asılmazlar. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki en büyük farklardan biride budur bakın. Galatasaray yıldızlarını kendisi ortaya çıkarır Fenerbahçe yıldızları alır getirir. Hangi sistemin başarılı olduğu ise ortada.

Hollanda'dan bile ligimizdeki olaylar bu kadar bariz görülebiliyor. Gerçekten şaşılacak bir durum bu. Daum dışında bir teknik adam gelseydi Fenerbahçe'nin başına bence Pierre bir şekilde Türkiye'ye geri dönecekti. Ki Stadyum programına katıldığında bunun sinyallerini vermiştide ama nasipte yokmuş demekki. Ben çok severdim Fenerbahçe'de oynarken rakip olmasına rağmen. Şimdi yeniden onu görmek güzel oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir