14 Haziran 2009 Pazar

Özgürlüğün Dayanılmaz Cazibesi

Ben bu satırları yazarken siz ecel terleri dökmeye devam ediyor olacaksınız. Klasik bir veda mektubu havasında başlayayım dedim yazıya. Nede olsa uzun bir maratonun daha sonuna geldik. Bugün 2009 senesinin Öğrenci Seçme Sınavı günü. Yani öğrencilerin, kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın özgürlüklerini ilan ettikleri gün. Bu sistemin içinden gelmiş biri olarak hala kafamda onlarca soru işareti var. Mesela öğrencisinden öğretmenine, idarecisinden bakanına kadar herkesin karşı olduğu bu sistem neden değiştirilemiyor? Küçük küçük revizyonlarla nereye kadar değiştirilebilir? Şöyle kocaman bir adım ne zaman atılacak?

Ben 22 yaşındayım 2 defa girdim bu sınava ilkinde çok istediğim bir bölüm olan hemşireliği kazandım başladım okumaya fakat nasip değilmiş o bölüm bana malesef. Sonra sisteme karşı durdum bir buçuk sene boyunca. Yok dedim girmem dahada bu sınava. Benim için Öss bitmiştir. Ama ailemi üzmemek kırmamak adına yeniden denedim şansımı şimdi orta yolu bulmuş bir şekilde devam ediyoruz. Okula gidip gelme fikrinden tamamen soğumuştum bunu bizimkilerede söyledim fakat onlar diplomam olmasını istediklerinden Açıköğretimi tercih ettim. Hem onların gönlünü yaptım hem kendi istediğimi. Şimdi sizde bu yazıyı okuduğunuza göre ya Öss derdiniz yok yada sınavınızı oldunuz geldiniz okuyorsunuz. Arkadaşlar sakın kasmayın kendinizi bakın bitti kurtuldunuz. Bundan sonrası daha kolay olacak inşallah. Ama bu süreçte sakın ailenizle karşı karşıya kalmayın unutmayın ki herkes geçici onlar kalıcı olacak hayatınızda. Bir geriye dönüp bakın 15 sene öncede onlar vardı, 10 sene öncede, 5 sene öncede.. Önümüzdeki 20, 30, belki 40 senede onlar olacak. Akademik kariyerlerinin olması yada olmaması hiç farketmez. Ne diyorlarsa bilin ki sizin için diyorlardır.

Neyse zaten sistem yeterince geriyor hepimizi yay olduk bu çarkın içinde. Özgürsünüz çıkın tadını çıkarın kaldırın başınızı bakın yaz geldi siz kitaplara gömülüyken. Allah herkesin emeğinin karşılığını versin. Gönlünüzden ne geçiyorsa o olsun. Bu Öss son olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir