5 Haziran 2009 Cuma

Kaka ve Ibrahimoviç La Liga Semalarında

Serie A deyince aklıma gelen ilk iki yıldız Kaka ve Ibrahimoviç'tir. İkiside komple birer takım olmalarının yanı sıra Serie A'nın en büyük yıldızlarıydı. İtalya liginde zaten çok büyük sükse yapacak yıldız futbolcular yok, eski yıldızlarda yaşandı şimdi bu iki futbolcunun takımlarından ayrılmalarıylada iyice piyasa değeri düşmüş görüntüsü çizecekler. Artık İtalya Ligi severler Diego transferiyle sevinedursunlar.

İlk önce gündeme Kaka'nın Real Madrid'e transferi geldi. Milan'ı biliyorsunuz yaşlanan kadrosunu gençleştirme peşinde. Ne kadar büyük kulüp olsalarda onlarında sıcak paraya ihtiyaçları var. Hatta ikinci başkanları ilk defa para için bir futbolcuyu sattık açılmaması yaptı. Kaka Milan'ın yıldız futbolcusuydu, herşeyiydi. Ligin devre arasında Manchester City'nin astronomik teklifini Milan sevgisi yüzünden kabul etmemişti. Ama şartlar öyle noktaya geldiki Real Madrid'e hayır demedi. Real Madrid'in çılgın başkanı Perez'i uzunca süredir yazıyoruz. Büyük transferler yapacak, paradan asla kaçmaz ve çılgın bir transfer dönemi Real Madrid'i bekliyor diye. İlk hamlesi Kaka oldu sonrasında ise Ronaldo ve Ribery'nin ismi geçiyor. 65 milyon euro bonservisle Kaka'nın transfer olduğu söyleniyor. Bu para Milan'ın gençleşmesi için yeterli bir para olabilir. Tabi gibip yıldız adaylarını alacaklar, bir futbolcuya toplu parar verirlerse işleri yine zor. Leonardo ile yeniden yapılanmayı deneyecekler hayırlısı diyelim.

Zidane yaptığı açıklamada Kaka'nın sözleşmeye imza attığını söyledi. Real Madrid'lilerin yeni Zidane'ı Kaka oldu diyebiliriz. 5 numaralı formayı da giyeceği söyleniyor. Zidane'ından sonra şimdide yeni Figo'sunu transfer edecekler.

İkinci transferimiz ise Ibrahimoviç. Inter'de kazandığı rutin başarıların ardından madalya koleksiyonculuğu yerine Avrupa'da başarı istediğinden takımdan ayrılmak sitediğini açıkladı. Ibrahimoviç Inter'in herşeyiydi. Takım onun üstüne kuruluydu ama bir futbolcu ancak kendi takımın ligde şampiyon yapabildi. Mourinho falanda ilk seneside fayda getirmedi. Gerçi bu sezon Ibrahimoviç takımda kalsaydı Inter'le Avrupa'da başarı görebilirdi ama neyse. Bu transferinde 30 milyon + Eto'o karşılığında olduğu söyleniyor. Eto'o nun gelecek sezon sözleşmesi bitiyordu ve onu satarak değerlendirmek istediler. Eto'o müthiş bir santrafor ama Ibrahimoviç'le kıyaslanacak bir isim değil. Düşünüyorumda Ibrahimoviç - Messi - Henry hücum hattını bu takımın karşısında kim duracak. Barcelona zaten yenilmez bir güçtü şimdi ise futbolun iyice zevki kaçacak. Real Madrid yaptığı transferlerde onların karşısında kalmayı deneyecek ama kurulu düzene karşıda işleri epey zor. Inter açısından bakarsak en büyük yıldızlarını kaybettiler. Mourinho'nun olmazsa olmaz futbolcuydu. Bu kan kaybını Eto'o ile kapatmaya çalışacaklar ama yetmez. Güçlü orta saha kurmaları gerekiyor. Artık komple hücumu emanet edecekleri bir futbolcuları yok.

Barcelona'da zayıf halkanın sol bek ve kaleci olduğunu düşünüyordum. Yani güçlü isimler içinde zayıf sayılabilecek halkaların. Bunlar güçlü halkaları daha da güçlendirdiler. Ibrahimoviç transferi ile ortalığı kasıp kavuracaklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir