26 Haziran 2009 Cuma

Kurulu Düzenin Yıkılışı {Vince Carter Orlando Magic'de}

Richard Jefferson, Mike Miller, Shaquille O'Neal gibi büyük takaslarla dengeleri yer değiştiren NBA'de bu gece dengeleri epey sarsacak takaslardan birisi daha gerçekleşti. Geçen sezonun Doğu Finalisti Orlando Magic Vince Carter'i takas etti. Bu takasta Rafer Alston, Tony Battie ve Courtney Lee 'de New Jersey Nets yolunu tuttu. Ayrıca bu takasın bizlere ayrı bir göstergesi de Hidayet Türkoğlu'nun yavaştan bavullarını toplaması oldu.

Orlando hangi gerekçeye dayanarak bu takası gerçekleştirdi bilemiyorum. Geçen sezon beklenmedik şekilde doğu finali oynamışlardı ve finalde kaybetmelerini ben tecrübesizliğe bağlamıştım. 3-1 önde olacakken seride 3-1 geriye düşmüşlerdi. Takımın parçaları ayrıca yerli yerine oturmuştu yani gelecek sezona büyük umutlarla bakıyorlardı. Carter'ın gelişi bütün düzenin baştan kurulması anlamına geliyor. Eski Carter gelse diyeceğim Orlando müthiş yıldızı kadrosuna kattı şimdi şampiyonluğa emin adımlarla ilerleyecek diye. Ama Carter'da yaşlandı ve yapacakları belli seviyelerde. Hidayet'in oyunu organize etmesinin etrafında şuta dayalı, içeride de D.Howard'ı yalnız bırakan Orlando hücumları vardı. Carter Hedo'nun rolünü üstlenmeyi deneyecektir ama onun kadar tabiki olamaz. Carter ne kadar yaşlansa da hala büyük oyuncu, iyi skorer ama bu yapısı Orlando'nun düzenine uymaz. Belli düzene adapte olacak yaşı da geçmiş durumda. Bu takasla beraber Orlando'da salary epey sıkıştı bu yüzden Hedo'yu kadroda tutabilmeleri mümkün görünmüyor.

Courtney Lee gelecek vaad eden çaylak olmasına rağmen 10 yıldır NBA'de oynar gibi iş yapan görev adamıydı. Orlando onu kaybederek kan kaybetmiş durumda. Altson'dan zaten kurtulmak istiyorlardı ondan kurtulmaları iyi olmuş ayrıca Battie'de iyice yaşlanmıştı onunla da yollar ayrılmış oldu. Bu iki oyuncu ne kadar yaşlansada bench oyuncularıydı şimdi Orlando kadrosuna görev adamları da eklemek zorunda. Nereden bakarsam bu takası kurulu bir düzenin yıkılışı olarak görüyorum. New Jersey cephesinde zaten Carter'ı takas etmenin yolları aranıyordu böylece bunu başarmış oldular. Ayrıca salary'de de rahatladılar. Harris'in etrafında genç ve ileriye dönük kadro kurmak istiyorla bu yüzden Lee güzel hamle oldu. Battie ve Altson'la da büyük ihtimalle yolları ayıracaklardır. Orlando'nun Carter'ı alıp duracağını sanmıyorum bu takası olumlu yöne çevirmek için birkaç hamleleri daha olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir