6 Haziran 2009 Cumartesi

Mehmet'in Topuz'u Kaçtı

Bütün medya kuruluşları iki gün önce Mehmet Topuz'un Beşiktaş'la anlaştığını duyurdu. Hatta bizde transfer için hayırlı olsun dedik, yazımızı yazdık. Ama sonraki gün Fenerbahçe ile anlaşıldığı söylendi hatta kulüp resmi sitesine haberi yazıldı. Mehmet Topuz'a sorulduğunda Beşiktaş'tayım diyor, Kayserispor'a sorduğumuzda bonservisi Fenerbahçe'de diyor. Bu transfer arap saçına dönmüştür ve dört cephesi vardır. Bu dört cepheyi değerlendirmek gerekirse:

Mehmet Topuz Cephesi: Futbolcuya izin verildiki Beşiktaş'la görüştü. Eskidende Beşiktaş'lı olduğunu söylüyor ve kulüplede anlaşmış durumda. 50 milyon dolar verseler Fenerbahçe'de oynamam diyor. Yalnız transferinden önce açıklamalarını dinledim. Kulübün anlaşması durumunda 4 büyük takımda da forma giyebileceğini söylemişti. Şimdi bunu söyleyen birisinin bu tavrını anlayamadım. Kayserispor'la bir yıllık sözleşmesi daha var eğer iş çözüşürse bir sezon Kayserispor'da kalır bonservisi olmadan gider. Tabi işin bu noktaya gelceğini sanmıyorum ama karar Fenerbahçe lehinde de çıkarsa gider orada oynar.

Kayserispor Cephesi: Burada baş suçlu onlar. Ortalığı öyle kızıştırdılarki bir nevi Türk futbolundan intikam alır gibiler. Önce Fenerbahçe ile görüştüler onlar pazartesiye kadar süre isteyince bu boşlukta Beşiktaş ile anlaştılar, futbolcuya izin verdiler gitti görüştü sonra Fenerbahçe dönüp daha iyi teklif verince Mehmet Topuz'u sattıklarını açıkladılar. Şark pazarlığını mükemmel şekilde gerçekleştirdiler. Şimbi burada Beşiktaş ve futbolcu madur durumda kaldı diyebiliriz. Ayrıca bu saatten sonra Türk futbolunun Kayserispor'a güvenide epey zedelendi.

Fenerbahçe Cephesi: Mehmet Topuz'a en ciddi teklifi yapan ve ilk ulaşan sanırım onlar. Futbolcu Fenerbahçe ile de görüştüğünü açıklamıştı. Burada Fenerbahçe'ye de fazla kızamam çünkü tekliflerini yapmışlar ve süre istemişler. Bu süre içinde de Kayserispor yapacağını yapmış. Şimdi öyle yada böyle bonservisini aldılar. Tabi futbolcu istediği kulüpte oynar ama Fenerbahçe'de bir bakıma mağdur olacak. Aziz Yıldırım Mehmet Topuz işini gurur meselesi yaparsa o zaman Türk futbolu daha neler neler görür bilemem.

Beşiktaş Cephesi: Onlarında aslında suçu yok Mehmet Topuz'a teklif yaptıklarında Fenerbahçe'nin kulüple anlaştığını bildiğini sanmıyorum. Kayserispor görüşelim dediki onlarda görüştü, futbolcuyla anlaştı. Burada en mağdur onlar duruyor. Futbolcu Beşiktaş'lı olduğunu ve orada oynamak istediğini söylüyor. Yalnız Yıldırım Demirören'de öyle açıklamalar yaptıki bir anda iş gurur meselesi halini aldı. Bir yandanda iyi oldu demek istiyorum aslında zamanında Okan Koç'u Galatasaray'ın elinden çalmışlardı ve Mondragon olayında da ortalığı karıştırmışlardı.

Bence futbolcu istediği kulüpte oynamalı. Kulüpler bu sorunu kendi arasında çözmeli, iş FIFA'ya giderse Türk futbolu çok karışacaktır. Futbolcu bir yerle, kulüp bir yerle anlaşıyor ve bütün suçlu Kayserispor gözüküyor. Bu transferle ilgili çok şeye şahit olacağımızı düşünüyorum. Fenerbahçe ve Beşiktaş arasındaki ipler çok gerildi.

2 yorum:

  1. Burak nasıl suçu yok Beşiktaş'ın Allah aşkına ? Kulüple konuşmadan futbolcuyla konuşuyorsun bari gidip medyaya duyurma. Onu yaptın bari gidip açıklama yaptırma. Kayseri nasıl versin şu durumda adamı ? Adam haberi televizyondan öğrendik diyor. Böyle rezil bir durum olamaz.

    Sende demişsin kulubünden isteyen Fenerbahçe suçlu olmadığına göre bir suçlu olmalı. Oda açık seçik Beşiktaş'tır. Yöneticilik hatasıdır bu yapılanlar, adam sana gelmek istiyorsa gidip kulubüyle oturursun ki oyuncu takımını seçme hakkında sahiptir. Adam Fenerbahçe'ye ''hayır'' der sanada ''evet'' bu kadar basit.

    YanıtlaSil
  2. İki takımda Kayserispor'un oyununa geldi. Ben inanmıyorum Beşiktaş'ın Kayserispor'dan ışık almadan futbolcu ile görüştüğünü. Fenerbahçe'de de suç yok, Beşiktaş'da da. Ben suçu şark pazarlığı yapan Kayserispor'da bulurum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir